Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Toumba FC: Τουρνουά για καλό σκοπό

 Το 1ο Φιλανθρωπικό Τουρνουά που διοργάνωσε η συνεργαζόμενη με τον ΠΑΟΚ Ακαδημία Toumba FC στις 22 Δεκεμβρίου, σε συνεργασία με την Δ΄ Δημοτική Κοινότητα πέτυχε το σκοπό
της!
Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο αθλητικό κέντρο Champions (Ελαιώνες Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη) και δίνοντας βροντερό παρών υπογράμμισε πως "αυτά που παίρνουμε είναι προς το ζην, ενώ ζωή είναι αυτά που δίνουμε".


Οι ομάδες που αγωνίστηκαν ήταν τμήματα bambini, projunior, junior και προπαίδων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, της Toumba FC, του ΠΑΟΔ, της Ακαδημίας Λύκοι, του Διονύσου Μαλακοπής και του ΠΑΟΚ-Διάπλαση Ωραιοκάστρου. Συγκεντρώθηκαν χρήματα τα οποία θα δοθούν για τα έξοδα νοσηλείας του μικρού Λάμπρου Καμαριωτίδη, όπως και συσκευασμένα τρόφιμα, που θα διανεμηθούν από την Κοινότητα σε άπορες οικογένειες.


Φιλοσοφία της Ακαδημίας Toumba FC πέραν όλων που καλείται να προσφέρει ως αθλητικός σύλλογος, είναι η φροντίδα για τους συνανθρώπους μας καθώς και η μεταλαμπάδευση της έννοιας της αλληλεγγύης στους μικρούς αθλητές. Αλλωστε, η μόρφωση του μυαλού χωρίς τη μόρφωση της καρδιάς δεν είναι καθόλου μόρφωση. Ετσι, οι κοινωφελείς δραστηριότητες που εκφράζονται μέσω της παροχής οικονομικής ενίσχυσης, όπως έγινε με το συγκεκριμένο τουρνουά είναι σημαντικές, αλλά ο εθελοντισμός αποτελεί διαχρονικά έναν διαφορετικό τρόπο φιλανθρωπικής έκφρασης, εξίσου σημαντικό.


Ολοι οι αγώνες του τουρνουά βιντεοσκοπήθηκαν από την εταιρία NAC - Professional HD Services, και τα έσοδα από την πώληση του dvd θα διατεθούν για έναν ακόμη φιλανθρωπικό σκοπό. Πιο συγκεκριμένα, θα δοθούν στη "Φλόγα" - Σύλλογος γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια, όπου φιλοξενείται ο μικρός Λάμπρος Καμαριωτίδης.


Μετά τη λήξη του τουρνουά, ακολούθησαν οι βραβεύσεις, τις οποίες έκαναν οι κκ. Κώστας Τσιαπακίδης, πρόεδρος της Δ' Κοινότητας, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Ζεϊμπέκης, Ρικάρντο Χέιρ, και Γιάννης Σαχινίδης. Το Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου Θεσσαλονίκης εκπροσώπησε ο πρόεδρός του, Λάμπρος Ανδριόπουλος. Την παρουσίαση έκανε η Δώρα Ιωακειμίδου, εκ μέρους του Οργανισμού Ανάπτυξης Σχολών Ποδοσφαίρου Ελλάδος (ΟΑΣΠΕ) η οποία εκ μέρους των διοργανωτών, αλλά και του πατέρα του μικρού Λαμπρινού Καμαριωτίδη, Στέλιου, ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν.


Σε όλα τα παιδιά δόθηκε έπαινος για τη συμμετοχή τους, καθώς και αναμνηστική πλακέτα στις ομάδες τους. Λόγω του φιλανθρωπικού χαρακτήρα της διοργάνωσης νικήτριες αναδείχτηκαν όλες οι ομάδες που αγωνίστηκαν.
Η πρόεδρος της Toumba FC, Τζένη Τερζή ευχαριστεί όλους τους μικρούς αθλητές και τους γονείς τους που αψήφησαν το κρύο και στήριξαν με την παρουσία τους τη σημαντική αυτή διοργάνωση για ένα τόσο καλό σκοπό.


Το 1ο Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου τελέστηκε υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ανάπτυξης Σχολών Ποδοσφαίρου Ελλάδας (ΟΑΣΠΕ)