Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Αριστοτέλης Καταχά-Διγενής Αλωνίων 1-0 HD 14η Β' ΕΠΣ Πιερίας 20-12-2014 Δύσκολη νίκη Καταχά

 Του Κολίτση Νίκου
Δύσκολη και αγχωτική νίκη με το ισχνό 1-0 πέτυχε ο πρωτοπόρος της Β' κατηγορίας Αριστοτέλης Καταχά απέναντι στην αξιόμαχη ομάδα του Διγενή Αλωνίων, στο γήπεδο του
Μακρυγιάλου, για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
Η ομάδα του Καταχά δεν έπεισε με την εμφάνισή της για τη βαθμολογική της θέση, κατάφερε όμως να εκμεταλλευτεί μία και μόνη λανθασμένη εκτίμηση αμυντικού των Αλωνίων στο πρώτο ημίχρονο σε μία ψηλή μπαλιά και να βρεθεί μπροστά στο σκορ με τον Ματζουράκη.
Ο Διγενής Αλωνίων δεν επηρεάστηκε από τη βαθμολογική απόσταση από την τυπικά γηπεδούχο ομάδα και  το αριθμητικό μειονέκτημα με το οποίο αγωνίστηκε σε μεγάλο μέρος του αγώνα, λόγω έλλειψης αλλαγής, έδειξε μέταλλο και χαρακτήρα, βγήκε σε πρώτο χρόνο στις προσωπικές μονομαχίες, έκανε υπεροχή στο μεγάλο χώρο, απείλησε από την αρχή του αγώνα, με λίγες αλλά σημαντικές ευκαιρίες και παρότι βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, καθώς δέχτηκε γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα, κυνήγησε με πάθος την ισοφάριση μέχρι τέλους. Το σκηνικό δε διαφοροποιήθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, που αποκαταστάθηκε η αριθμητική ισορροπία,  με τον Καταχά να αγωνίζεται λόγω κόκκινης κάρτας και αυτός με δέκα παίκτες και ήταν μόνο τότε που ξεδίπλωσε επιθετικές αρετές και βρήκε τους χώρους στις αντεπιθέσεις να πετύχει το δεύτερο γκολ χάνοντας μοναδικές ευκαιρίες. Το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα σκληρό και στην κόψη του ξυραφιού μέχρι το τέλος, χωρίς να αλλάξει το τελικό αποτέλεσμα.
Highlightsη "ατάκα της χρονιάς" προπονητή σε άστοχη σέντρα ποδοσφαιριστή του: "Ρε μ..., στη Λεβερκούζεν κοιτάει, την μπάλα στη Ντόρντμουντ τη στέλνει...!", οι φίλαθλοι και των δύο ομάδων που παραβρέθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου, οι σκληρές προσωπικές μονομαχίες, η ένταση και το πάθος στις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων, η αμφισβήτηση των αποφάσεων του διαιτητή, το ενδιαφέρον για την κατάληξη του αγώνα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.
Man of the matchO Moυρατίδης Κώστας των γηπεδούχων για την αμυντική του προσήλωση,  τις σωστές και έγκαιρες τοποθετήσεις του και τον περιορισμό του Κατσιαμήτα των φιλοξενούμενων, ξεχώρισε από τους νικητές, ενώ συνολικά και η ομάδα των Αλωνίων, παρά την ήττα, δικαιούται επιβράβευσης της αξίας της παρουσίας όλων των ποδοσφαιριστών της.

Σε επαγγελματική ποιότητα εικόνας και ήχου.



ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ






















COACH BOX TO BOX INTERVIEW Αλεξιάδης#Σαββίδης
 Αλεξιάδης Λάκης, προπονητής Διγενή Αλωνίων
Σήμερα τα παιδιά έπαιξαν με την ψυχή τους, άσχετα αν είχαμε αριθμητικό μειονέκτημα, αν είχαμε ελλείψεις από την αρχή, γι' αυτό και δεν μπορέσαμε να κάνουμε την αντικατάσταση του ποδοσφαιριστή που τραυματίστηκε. Σήμερα τα παιδιά ήταν πάνω από ομάδα, γι΄ αυτό φάνηκε αυτό που δείξαμε.
Όταν παίζεις με τον πρωτοπόρο και μάλιστα εκτός έδρας, σίγουρα είναι δύσκολα. Μόνο θετικά μπορούμε να έχουμε από αυτή την εμφάνιση και αυτόν τον αγώνα.
Μία μόνο ομάδα κάνει τη διαφορά στη Β' κατηγορία. Αυτή είναι η ομάδα των Ποντίων Κατερίνης. Όλες οι άλλες ομάδες είναι στο ίδιο επίπεδο.
Θα προσπαθήσουμε να ενισχυθούμε στις θέσεις που πονάμε. Ο στόχος της ομάδας είναι να διατηρηθεί άνετα στην κατηγορία και ό, τι καλύτερο προκύψει μετά, ας έρθει με το καλό.
Υπάρχουν δύο ποδοσφαιριστές στην ομάδα που, αν είχαν αποκτήσει τις βάσεις από μικροί, θα ήταν σήμερα σε μεγαλύτερες ομάδες. Στην περιφέρεια και στα χωριά υπάρχει αυτό το θέμα με την έλλειψη υποδομών και ακαδημιών, σε σύγκριση πάντα με τα παιδιά της πόλης, γιατί είναι δύσκολο για ένα παιδί από το χωριό να πηγαινοέρχεται στην πόλη.
Η Β' κατηγορία είναι η μέρα με τη νύχτα με τη Γ' κατηγορία που αγωνιστήκαμε την περασμένη χρονιά. Οι ομάδες στη Β' έχουν ποιότητα και είναι δυνατές, συγκριτικά με τη Γ' κατηγορία.Μεγαλύτερος στόχος για μένα θα είναι η άνετη παραμονή στην κατηγορία.

Σαββίδης Μπάμπης, προπονητής Αριστοτέλη Καταχά

Δικαιούμαστε σαν ομάδα σε κάποια παιχνίδια να μην έχουμε την απόδοση που θα θέλαμε.Το θέμα είναι ότι δε μας στοίχισε. Κρατάμε το αποτέλεσμα. Για να είμαστε στην κορυφή σημαίνει ότι έχουμε καλή ομάδα. Σήμερα κάναμε το δεύτερο κακό παιχνίδι στη χρονιά. Τα παιδιά καταλαβαίνουν σε ποια θέση βρίσκονται. Δε θέλω να τους παινέψω, αλλά η ομάδα έχει παίκτες που για την κατηγορία είναι πολυτέλεια. Παίζουμε ουσιαστικά κάθε Κυριακή εκτός έδρας, μία στον Κολινδρό, μία στη Σφενδάμη, μία στο Μακρύγιαλο. Τα μόνα παιχνίδια που έχουμε κάνει στην έδρα μας είναι δύο και αυτό είναι ένα βασικό μειονέκτημα.
Δε συμφωνώ με τα μέτρα που πάρθηκαν από τους αρμόδιους μέσα στη χρονιά για να γίνουν κάποια πράγματα στο γήπεδό μας. Όλοι οι παράγοντες είναι ερασιτέχνες και τα γήπεδα είναι του δήμου. Δεν είναι υποχρεωμένοι οι παράγοντες να βάζουν χρήματα από την τσέπη τους για να φτιάξουν πράγματα που ζητάει η πολιτεία. Αυτό έπρεπε να γίνει στην αρχή της χρονιάς, ο έλεγχος των γηπέδων και οι διορθώσεις από το δήμο.
Αυτοί που ασχολούνται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι ήρωες. Βάζουν χρήματα, διαθέτουν από το χρόνο τους, αφήνουν τις οικογένειές τους και αν σταματήσει τοερασιτεχνικό θα έχουν πρόβλημα και οι μεγάλες ομάδες, γιατί από εδώ έχουν βγει οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές που έχουν γίνει επαγγελματίες και μέσα σε αυτούς είμαι και εγώ.
Πάντα ο σκοπός μου είναι να βγαίνουν νέα παιδιά και  να έχουν σωστή συμπεριφορά. Είναι ευχής έργον που ένα μικρό χωριό, με ιστορία στο χώρο, κάνει πρωταθλητισμό. Η προσπάθεια που κάνει το συμβούλιο είναι μεγάλη σε επίπεδο πολιτισμού και δείγμα υγείας.
Σέβομαι όλους τους αντιπάλους της κατηγορίας, αλλά δεν ασχολούμαι με κανέναν. Το σκεπτικό μας στο ξεκίνημα της χρονιάς ήταν να δημιουργήσουμε μία ομάδα όχι για φέτος αλλά για τα επόμενα χρόνια. Με το υλικό που έχει η ομάδα μπορεί να βγει. Αν γίνουν μετεγγραφές θα είναι και για την επόμενη χρονιά. Η φυσική θέση της ομάδας είναι στην Α' κατηγορία.