Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Κώστας Κουκοδήμος | Δεν πολιτεύθηκα ποτέ ανέντιμα

«Στροφή 180 μοιρών» από την εφημερίδα «Παραπολιτικά», για τα όσα είχε γράψει, μετά την παραίτηση του κ. Κουκοδημου από το Υπουργείο Παιδείας!
ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Η παραφιλολογία και η σκανδαλολογία που αναπτύχθηκαν είχαν ως μόνο στόχο να πληγεί o ίδιος πολιτικά, αφού μια σειρά από παραπλανητικά σχόλια και δήθεν στοιχεία που ακολούθησαν της επιστολής παραίτησής του, αποδείχθηκαν «άνθρακας».
Η πολιτική, επιχειρηματική του δραστηριότητα αλλά κύρια η προσωπική του διαδρομή βρέθηκαν στο επίκεντρο μιας άκριτης, αστήρικτης κριτικής με αποτέλεσμα ο ίδιος να βρεθεί αντιμέτωπος με μια σειρά «αυθαίρετων» δημοσιευμάτων.
Ο πρώην υφυπουργός και νυν βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος με δηλώσεις του εκείνη την περίοδο διέψευσε κατηγορηματικά και σε όλους τους τόνους από την πρώτη στιγμή κάθε δημοσίευμα ή αναφορά στο όνομά του που αφορούσε δήθεν φορολογικές εκκρεμότητες.
Κ.ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ
«ΔΕΝ ΠΟΛΙΤΕΥΘΗΚΑ ΠΟΤΕ ΑΝΕΝΤΙΜΑ»
«Δεν πολιτεύθηκα ποτέ χρησιμοποιώντας ανέντιμες μεθόδους, δέχτηκα λάσπη, υπέμεινα ανέξοδη και εύκολη κριτική. Όμως τα όρια ξεπεράστηκαν με αφορμή την παραίτησή μου τον περασμένο Σεπτέμβριο», δηλώνει σήμερα ο Κώστας Κουκοδήμος.
«Έγραφαν ΟΛΟΙ τα ΠΑΝΤΑ. Ότι ήμουν εισαγωγέας ροδακίνων και η εταιρία μου δέχθηκε πλήγμα λόγω του ρωσικού εμπάργκο, ότι είχα οικογενειακά προβλήματα, ότι αντιμετώπιζα πρόβλημα υγείας και άλλα φαιδρά μεταξύ πολλών».
«Εγώ και η οικογένειά μου, το βιώσαμε στο έπακρο. Έπρεπε ξαφνικά να αποδείξω ότι δεν είμαι «ελέφαντας», συνεχίζει ο βουλευτής Πιερίας, «έπρεπε να αντιμετωπίσω την αστήρικτη επιχειρηματολογία.
Όφειλα να υπερασπιστώ την τιμή και την υπόληψή μου, την πορεία μου όλα αυτά τα χρόνια στην πολιτική και το όνομα της οικογένειάς μου με κάθε τρόπο. Και αυτό έπραξα».
Μέσα σε ένα πολιτικό σκηνικό όπου κυριαρχούσαν η «σκανδαλολογία» και η απαξίωση των πολιτικών, ήταν εύκολο να βρει έδαφος, οποιοδήποτε σενάριο με αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά.
Αντιληπτό έγινε αμέσως ότι τα κίνητρα αυτής της σκανδαλολογίας ήταν πολιτικά και είχαν εμπνευστές εκείνους που ο μόνος τρόπος για να επιβιώσουν είναι να πλήξουν τους «αντιπάλους» τους.
Τα Παραπολιτικά που το επίμαχο χρονικό διάστημα δημοσίευσαν εκτενές ρεπορτάζ, οφείλουν σήμερα να δώσουν όλες τις πτυχές της υπόθεσης που βασίστηκε σε «παραπλανητικά στοιχεία-πληροφορίες» που διοχετεύθηκαν εντέχνως στα δημοσιογραφικά γραφεία.
ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
Ο Κώστας Κουκοδήμος παρουσίασε επίσημα στοιχεία από τις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες, όπου ανήκουν φορολογικά οι επιχειρήσεις του, από τα οποία προκύπτει ότι δεν υπήρχε οτιδήποτε μεμπτό στις συναλλαγές με το δημόσιο.
Οι πληροφορίες που είχαν διοχετευθεί έκαναν λόγο για μια σειρά φορολογικών παραβάσεων, ελέγχων από οικονομικές υπηρεσίες.
Πεντακάθαρα βιβλία, καμία παράβαση φορολογική, καμία ύποπτη συναλλαγή των επιχειρήσεων που μετέχει ο πρώην Υφυπουργός παιδείας παρά μόνο αρκετή τροφή για συζητήσεις στην εκλογική του περιφέρεια.
Η υποτιθέμενη εμπλοκή του όπως και η υποτιθέμενη απαίτηση Σαμαρά για παραίτηση του από τη θέση του υφυπουργού, δημιούργησαν μια νεφελώδη ατμόσφαιρα, ενώ στην πραγματικότητα δεν βασίζονταν παρά μόνο σε μικροπολιτικά σχόλια.
Ο κ.Κουκοδήμος είναι συνιδιοκτήτης της αλυσίδας καταστημάτων Top Sport, με υποκαταστήματα σε Κατερίνη, Θεσσαλονίκη, Βέροια και Αιγίνιο.
Επίσης και ένα κατάστημα καλλυντικών Body Shop” στον κεντρικό πεζόδρομο της Κατερίνης.
Καμία από τις εταιρίες του δεν ελέγχεται οικονομικά –φορολογικά όπως ανέφεραν τα ανυπόστατα δημοσιεύματα.
Ουδεμία βάση έχουν επίσης οι «πληροφορίες» και τα ευφάνταστα σενάρια που ανέφεραν ότι η εταιρία ελέγχεται για εισαγωγές προϊόντων, καθώς και η εμπλοκή προσώπων που καμία σχέση δεν έχουν με τον πρώην υφυπουργό.
ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ