Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Μπουτάρης κατά Ρωμανού: Θέλει να βγει ελεύθερα να σπουδάσει και τι; Να πάρει το καλάσνικοφ;

Κατά του Νίκου Ρωμανού και του αγώνα που δίνει για να σπουδάσει τάχθηκε με συνέντευξή του στη Δημοτική Τηλεόραση της Θεσσαλονίκης, ο Γιάννης Μπουτάρης: «Δεν είναι λογικό
αυτό. Να ακούς ότι θέλει να βγει ελεύθερα να σπουδάσει και τι; Να πάρει το καλάσνικοφ; διερωτήθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Και πρόσθεσε: «Δεν στέκουν αυτά τα πράγματα»
Παράλληλα, όπως γράφει το thestival.gr, ο κ. Μπουτάρης, αναφερόμενος στα επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το πρωί, στο περιθώριο της πορείας που πραγματοποιήθηκε στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, τόνισε ότι είναι «εξαιρετικά λυπηρό το γεγονός ότι συνδέεται μια επέτειος για τον θάνατο ενός νέου ανθρώπου με επεισόδια, καταστροφές και διάλυση της αγοράς». «Είναι Σάββατο, έχουμε μπει σε εορταστική περίοδο και το κέντρο είναι διαλυμένο. Η Αστυνομία είναι υποχρεωμένη να πάρει μέτρα. Είναι τελείως απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει, δεν είναι αυτός τρόπος να τιμούμε τη μνήμη ενός ανθρώπου» σημείωσε.
Ο κ. Μπουτάρης υποστήριξε ότι θα μπορούσε να γίνει μια εκδήλωση στο ΑΠΘ για να τιμηθεί η μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου αλλά και για να υποστηριχθεί το αίτημα του Ν. Ρωμανού να σπουδάσει.