Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Η προκήρυξη που διακινήθηκε το Σάββατο στην Κατερίνη Μέρα πανελλαδικής κινητοποίησης του ΠΑΜΕ για το ασφαλιστικό

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!
ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ  ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ


Κυβέρνηση και ΕΕ κατασπαράζουν όποιο δικαίωμα έχει απομείνει από την Κοινωνική Ασφάλιση  εργαζόμενων και συνταξιούχων, για να στηρίξουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες στην υγεία, στην ιδιωτική ασφάλιση και να ενισχύσουν τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων. Αυτή είναι η ανάπτυξη που περηφανεύονται ότι έρχεται!!  Εξαθλίωση για το λαό –  κέρδη για το μεγάλο κεφάλαιο.  Τα νέα επώδυνα  αντιλαϊκά μέτρα δεν εξαιρούν κανέναν.  Πλήττουν ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, γυναίκες, νέα ζευγάρια, συνταξιούχους.
v  Μειώνουν ξανά τις συντάξεις! Στόχος τους είναι να τις κατεβάζουν στα όρια των 200 και 300 ευρώ! Στα όρια του λεγόμενου  «ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος» .
v  Αυξάνουν δραματικά τα όρια ηλικίας!  Θέλουν να σβήσουν τη δυνατότητα που έχουν αρκετοί εργαζόμενοι να συνταξιοδοτηθούν πριν το 62ο έτος της ηλικίας τους.  Το μέτρο θίγει κυρίως παλιούς ασφαλισμένους που μπορεί να είχαν μπει στην παραγωγή ακόμα και από την δεκαετία του '70 αλλά είτε τους λείπει ο αναγκαίος αριθμός ενσήμων είτε το όριο ηλικίας. Σε αυτές τις ομάδες περιλαμβάνονται οι γυναίκες με ανήλικα παιδιά, εργαζόμενοι που ασφαλίζονται στα ΒΑΕ, ασφαλισμένοι στο Δημόσιο με τουλάχιστον 25ετία  κ.α.
v  Αυξάνουν τον ελάχιστο αριθμό ενσήμων για την κατοχύρωση του δικαιώματος στη σύνταξη από τα 4.500 ένσημα στα 6.000 ένσημα! Δηλαδή ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους που σήμερα η ανεργία τους θερίζει, που εργάζονται με 2ωρα και 3ωρα και σε προγράμματα απασχόλησης, η σύνταξη με τη μορφή που γνωρίζουμε ως σήμερα δε θα υπάρχει.
v  Αφού λεηλάτησαν εδώ και χρόνια τα ασφαλιστικά ταμεία προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, τώρα συζητούν για νέους μαθηματικούς τύπους που θα μειώνουν  συνεχώς τις συντάξεις, (ανάλογα με τις δυνατότητες των ταμείων), ώστε να μας καταδικάσουν στην εξαθλίωση.
v  Τσακίζουν το ΕΚΑΣ που έδινε ανάσα στους χαμηλοσυνταξιούχους. Μειώνουν τα προνοιακά επιδόματα.
v  Αφήνουν την υγεία του λαού και την προστασία των εργαζόμενων στο έλεος των κερδών των ασφαλιστικών εταιρειών! Επιδιώκουν να γίνει η ασφάλιση ατομική υπόθεση του καθένα, να γίνουμε πελάτες των ασφαλιστικών εταιρειών, στο έλεος της κερδοφορίας τους. 
v  Αυξάνουν τον ΦΠΑ σε διάφορα είδη με αποτέλεσμα τις αυξήσεις των τιμών, πλήττοντας κυρίως τα φτωχά λαϊκά στρώματα!
v  Προωθούν νέα μείωση μισθών στο Δημόσιο τη στιγμή που ως σήμερα ένας δημόσιος υπάλληλος έχει χάσει πάνω από 5 μισθούς τον χρόνο.

Θέλουν η σύνταξη και η υγεία να εξαρτώνται σχεδόν αποκλειστικά από τις εισφορές μας ώστε να απαλλαγούν σταδιακά  από τις ευθύνες τους η εργοδοσία και το κράτος.

Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη και τα συνδικάτα της, τις γυναίκες, τη νεολαία, τους συνταξιούχους να συγκρουστούν με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, της ΕΕ και των επιχειρηματικών ομίλων.
Αν τα μέτρα προχωρήσουν ή όχι, θα εξαρτηθεί από τη στάση μας!
Κανένας δεν επιτρέπεται να περιμένει τη σφαγή του!
Με τους αγώνες και τη συμμετοχή μας, είναι στο χέρι μας να τους εμποδίσουμε!
Να μη χαρίσουμε τις κατακτήσεις που κερδήθηκαν με αγώνες και αίμα!
Να προετοιμαστούμε για νέα απεργιακή μάχη!
Εργάτη – Νέε το Π.Α.ΜΕ. σε καλεί
Σου κήρυξαν τον πόλεμο
Πολέμα τους κι εσύ.
Όλοι στους δρόμους- Όλοι στον αγώνα.

                       ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Π.Α.ΜΕ. ΠΙΕΡΙΑΣ