Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

ΧΕΙΡΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΙΤΡΟΥΣ

 Την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λεπτοκαρυάς τελέστηκε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία ἀπό τόν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και
Πλαταμώνος κ. Γεώργιο, με την ευκαιρία των μεθεορτίων της πανηγύρεως της Ενορίας.
Πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη χειροθεσία Ψάλτου των ιεροψαλτών του Ιερού Ναού Νικολάου Φακαλή, καθηγητή του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, και Ευαγγέλου Κουκάρα, λιμενικού. Επίσης, χειροθέτησε Αναγνώστη στον Αναστάσιο Μπαρμπάκα, μαθητή α΄ λυκείου, που διακονεί στο αναλόγιο του Ιερού Ναού.
Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο παράδειγμα τόσο του Αγίου Νικολάου, προστάτου της Ενορίας, όσο και του εορταζομένου Αγίου Αμβροσίου, κοινά χαρακτηριστικά των οποίων ήταν η πίστη στον Θεό και η αγάπη στον συνάνθρωπο. Επίσης, συνεχάρη τους ιερείς, την εκκλησιαστική επιτροπή και, γενικώς, την τοπική εκκλησιαστική κοινότητα για τη μαρτυρία και τη διακονία τους. Ιδιαίτερα για τη λειτουργική εξυπηρέτηση και τις διευκολύνσεις που παρέχουν, κατά τη θερινή περίοδο, στους χιλιάδες παραθεριστές, έλληνες και ξένους.