Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Δείτε ποιοι πρέπει να αλλάξουν δίπλωμα οδήγησης

Tην άδεια οδήγησής τους θα πρέπει να αντικαταστήσουν οι κάτοχοι μοτοποδηλάτων έως τις 18 Ιανουαρίου 2015 εφόσον αυτή έχει εκδοθεί από τις υπηρεσίες Τροχαίας της Ελληνικής
Αστυνομίας, καθώς εκπνέει η διετής προθεσμία που ορίζει σχετικό προεδρικό διάταγμα.
Αυτό αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών η οποία προειδοποιεί τους παραβάτες ότι κινδυνεύουν με πρόστιμο. Έτσι, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποτανθούν στις διευθύνσεις Μεταφορών των Περιφερειών ή στα ΚΕΠ προκειμένου να αντικαταστήσουν την παλαιά άδεια.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του υπουργείου, επισημαίνεται πως: «Στις 18.1.2014 λήγει η διετής προθεσμία που ορίζει το προεδρικό διάταγμα 51 που τέθηκε σε ισχύ το 2012 και ενσωμάτωσε την κοινοτική οδηγία για τις άδειες οδήγησης, προκειμένου να αντικατασταθούν τα έντυπα των αδειών οδήγησης μοτοποδηλάτων που έχουν εκδοθεί από τις υπηρεσίες Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας. Μετά τη λήξη της προθεσμίας αυτής, όσοι οδηγούν με έντυπο άδειας οδήγησης μοτοποδηλάτου που έχει εκδοθεί από τις Υπηρεσίες Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο. Η αντικατάσταση του εντύπου της άδειας οδήγησης μοτοποδηλάτου μπορεί να γίνει και μετά τις 18.1.2015».

Τέλος, σύμφωνα με το υπουργείο, κάτοχος άδειας οδήγησης μοτοποδηλάτου (ΑΜ) δεν υποχρεούται να προβεί στην παραπάνω αντικατάσταση, εφόσον κατέχει άδεια οδήγησης των κατηγοριών Α1 ή Α2 ή Α.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ