Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Αθ. Κομψελίδης: "Ξεκινά στην Πιερία το πρόγραμμα έκπτωσης 20% στο ψωμί"

Έκπτωση 20% στο ψωμί και σε όλα τα είδη αρτοποιείου θα έχουν στο εξής οι άνεργοι, οι πολύτεκνες, οι τρίτεκνες και οι μονογονεϊκές οικογένειες της Πιερίας, αφού τίθεται σε
εφαρμογή το πρόγραμμα "Γείτονες" από την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας και την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

Το πρόγραμμα ξεκινά άμεσα, όπως τόνισαν στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν  η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Στέφανος Μπιτόπουλος και ο Πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιείων Πιερίας Αθανάσιος Κομψελίδης. Πρόκειται δε να επωφεληθούν περίπου 1.500 οικογένειες και άνεργοι του νομού που πλήττονται από την κρίση.

Σ. Μαυρίδου

Συγκεκριμένα, η κ. Μαυρίδου επισήμανε πως ειδικά αυτές τις μέρες που πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων πρέπει να επιδείξουμε ιδιαίτερη ευαισθησία και να πράξει κανείς από την πλευρά του ότι μπορεί για την ενίσχυση των συμπολιτών μας. Παράλληλα, ενημέρωσε πως πρόκειται να ξεκινήσει και η δράση "Για ένα πιάτο γεμάτο", που επίσης υλοποιείται από την Περιφέρεια με σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων που διατεθούν για τα συσσίτια της Εκκλησίας.

Η αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε το Σωματείο Αρτοποιών και τον πρόεδρό τους για τη συμμετοχή τους στη δράση, καθώς και τον Περιφερειάρχη Απ. Τζιτζικώστα, που επιδεικνύει κοινωνική ευαισθησία απέναντι στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Όσον αφορά στον αριθμό των ανέργων της Πιερίας, η κ. Μαυρίδου επισήμανε ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ για το μήνα Οκτώβριο, στο νομό υπάρχουν 14.207 άνεργοι, από τους οποίους οι 12.589 εμφανίζονται εγεγγραμμένοι, οι 1.207 είναι επιδοτούμενοι, ενώ 411 άτομα είναι μακροχρόνια άνεργοι.

Στ. Μπιτόπουλος

Ο κ. Μπιτόπουλος ενημέρωσε σχετικά με τα διαδικαστικά θέματα της δράσης, την οποία χαρακτήρισε εξαιρετική. Συνολικά στην Πιερία συμμετέχουν στο πρόγραμμα 20 ιδιοκτήτες αρτοποιείων με τα καταστήματα να ανέρχονται σε 45. Σ' αυτά τα καταστήματα θα αναρτηθεί το ειδικό σήμα της έκπτωσης 20% ώστε οι δικαιούχοι να μπορούν με τα κουπόνια που θα παραλάβουν από την Π.Ε. Πιερίας να προμηθεύονται ψωμί και άλλα είδη με την παραπάνω έκπτωση. Συνολικά στην Πιερία πρόκειται να διατεθούν περισσότερα από 10.000 μπλοκ, που περιλαμβάνουν 26 κουπόνια το καθένα.

Ο κ. Μπιτόπουλος αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα "Για ένα πιάτο γεμάτο" που υλοποιείται από την Περιφέρεια και το "Ράδιο Θεσσαλονίκης" λέγοντας πως έχει προηγηθεί η καταγραφή των ανθρώπων που πρόκειται να επωφεληθούν και θα ακολουθήσει η συγκέντρωση τροφίμων, με σκοπό να διατεθούν στα συσσίτια της Εκκλησίας. Επίσης, ευχαρίστησε τον κ. Κομψελίδη και τους αρτοποιούς για την άμεση ανταπόκρισή τους για συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Αθ. Κομψελίδης

Από την πλευρά του ο κ. Κομψελίδης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την Περιφέρεια, την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, την κα Μαυρίδου, τον κ. Μπιτόπουλο και το υπόλοιπο προσωπικό της Π.Ε. για το ζήλο που επέδειξαν για την υλοποίηση του προγράμματος. Επιπλέον, ευχαρίστησε τους αρτοποιούς του νομού που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και εξέφρασε την πεποίθηση πως το πρόγραμμα μπορεί να επεκταθεί και πέραν της διάρκειας του ενός μηνός. Κλείνοντας υπογράμμισε πως το Σωματείο Αρτοποιών Πιερίας στέκεται πάντα αρωγός στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη και αντιμετωπίζουν προβλήματα. 

Όσον αφορά στον αριθμό εκείνων των ιδιοκτητών αρτοποιείων που συμμετέχουν, αυτός ανέρχεται σε 20 με συνολικά 45 καταστήματα σε ολόκληρη την Πιερία. "Προσπαθήσαμε να υπάρχουν αρτοποιεία από τον Κολινδρό μέχρι τον Πλαταμώνα. Δεν αποκλείεται μάλιστα να προστεθούν κι άλλοι στην πορεία" εξήγησε και πρόσθεσε πως από τα 45 αρτοποιεία, τα 30 βρίσκονται στην Κατερίνη, η οποία έχει περίπου 50.  από τα συνολικά 50 που διαθέτει. 

Σύλλογοι

Παρόντες στη συνέντευξη τύπου ήταν η πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Πιερίας Ασημίνα Πούλιου, του Συλλόγου  Τριτέκνων Πιερίας Ζωή Κοϊδου, του Συλλόγου Τριτέκνων Δίου-Ολύμπου Αστέριος Πατρής και της ομάδας των μονογονεϊκών οικογενειών του Συλλόγου "Βενιαμίν" Άννα Βουτσά. Οι εκπρόσωποι των συλλόγων ευχαρίστησαν και συνεχάρησαν την Περιφέρεια και την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας για την πρωτοβουλία τους και την υλοποίηση του προγράμματος "Γείτονες" και ζήτησαν να γίνει επέκταση της δράσης για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα καθώς οι ανάγκες είναι μεγάλες και διαρκείς, αίτημα το οποίο ήδη εξετάζεται.

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να παραλαμβάνουν το μπλοκ με τα κουπόνια που δικαιούνται από το αντίστοιχο γραφείο του 4ου ορόφου του Διοικητηρίου είτε επιδεικνύοντας την κάρτα ανεργίας τους είτε την κάρτα μέλους των παραπάνω συλλόγων. Παράλληλα, ύψιστη αρχή είναι η διατήρηση της διακριτικότητας σχετικά με τα στοιχεία αυτών των ανθρώπων.


http://www.olympiobima.gr