Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Χριστουγεννιάτικο Ανταλλακτικό Παζάρι της Τράπεζας Χρόνου Λάρισας

Το 5ο Χριστουγεννιάτικο ανταλλακτικό της παζάρι, διοργανώνει την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου από τις 16.00 έως τις 20.00, η Τράπεζα Χρόνου των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Δήμου Λαρισαίων.

Στο παζάρι που διοργανώνεται στο Μύλο του Παππά, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν αντικείμενα που δε χρειάζονται πλέον και να πάρουν άλλα, σε ένα ζεστό και γιορτινό περιβάλλον διακοσμημένο με ζωγραφιές και χειροτεχνίες που κατασκεύασαν αποκλειστικά για το σκοπό αυτό μικροί μαθητές από νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς της πόλης.
Με το σύνθημα «Αυτό που σου λείπει κάποιος το προσφέρει, αυτό που σου περισσεύει κάποιος το χρειάζεται» οι Λαρισαίοι καλούνται να συμμετέχουν στο θεσμό της ανταλλακτικής οικονομίας, ανταλλάζοντας όσα από τα παλιά τους ρούχα, βιβλία, παιχνίδια, σχολικά είδη, ηλεκτρικές μικροσυσκευές, cd, dvd, χειροποίητες κατασκευές και ότι άλλο δε χρειάζονται πλέον με αντικείμενα που διαθέτουν ιδιώτες και επιχειρήσεις της πόλης.
Οι ανταλλαγές πραγματοποιούνται με βάση την Τοπική Εναλλακτική Μονάδα (ΤΕΜ) με την προϋπόθεση να επιδεικνύεται δελτίο ταυτότητας. Ειδικότερα, για τις ημέρες των εορτών οι προσερχόμενοι στο Ανταλλακτικό Παζάρι θα κερδίζουν επιπλέον 15 ΤΕΜ στο λογαριασμό τους για να εξασφαλίσουν άμεσα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που χρειάζονται.

dikaiologitika.gr