Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι στη μνημονιακή Ελλάδα

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι στη μνημονιακή Ελλάδα.

Μιλώντας στις 24/11/2014 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο
Στρασβούργο για την παγκόσμια φτώχεια ο  Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς επισήμανε ότι η λιτότητα και τα μνημόνια έχουν κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους στην νότια Ευρώπη.
"Σε μια φάση τεράστιας οικονομικής και τεχνολογικής ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας"  παρατήρησε ο Νότης Μαριάς "έχουμε 1,2 δις συνανθρώπους μας που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Ταυτόχρονα 250.000 άτομα παγκοσμίως έχουν περιουσία 30 τρις. δολάρια, δηλαδή πάνω από το 1/3 του παγκόσμιου ΑΕΠ.".
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: "Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της UBS και το 2014 οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Ο συνολικός καθαρός πλούτος των πλουσίων Αμερικανών αυξήθηκε κατά 6%.
Στην Ευρώπη της λιτότητας ο καθαρός πλούτος των πλουσίων ευρωπαίων αυξήθηκε κατά 8,9% ενώ παράλληλα αυξήθηκε η φτώχεια και η ανεργία στον ευρωπαϊκό νότο.
Στην Ελλάδα του μνημονίου και της τρόικας ο καθαρός πλούτος των πλουσίων Ελλήνων αυξήθηκε κατά 16,7%, από 60 δις δολάρια στα 70 δις δολάρια. Ταυτόχρονα  3,9 εκατ. Έλληνες ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, δηλαδή ποσοστό 35,7% έναντι 27,6% το 2009".
Επομένως κατέληξε ο Νότης Μαριάς η φτώχεια είναι αποτέλεσμα των πολιτικών λιτότητας και της έλλειψης κοινωνικής δικαιοσύνης.

Το βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά.