Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Άλλο φοιτητής, άλλο αλήτης!

Γράφει ο Σπύρος Ριζόπουλος 
Έχουν περάσει τρεις μέρες αφότου ένας «φοιτητής» άδειασε  μια σακούλα με σκουπίδια στο γραφείο του Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κι όμως μέχρι σήμερα το
Πανεπιστήμιο δεν τον έχει διαγράψει όπως θα συνέβαινε σε κάθε Πανεπιστήμιο του κόσμου που σέβεται τον εαυτό του και περιφρουρεί την αξιοπιστία του.
Δεν με ενδιαφέρουν καθόλου ούτε οι λόγοι που το έκανε, ούτε η κομματική του ένταξη. Όπως επίσης δεν με ενδιαφέρει καθόλου αυτό που αναπαράγεται στο διαδίκτυο,  πως μπήκε από τους πρώτους στη Νομική το 2010. Και λοιπόν, τι έγινε;  Μπήκε ως αριστούχος και κατέληξε αλήτης. «Τα στερνά τιμούν τα πρώτα» που έλεγε και η μακαρίτισσα η γιαγιά μου.
Την ενέργεια αυτή δεν μπορεί να τη δικαιολογήσει κανένα αίτημα και καμιά διαμαρτυρία. Είναι πράξη που δείχνει αλήτικη νοοτροπία.  Είναι η νοοτροπία του τσαμπουκά, της προσβολής, του «ετσιθελισμού», η οποία έχει οδηγήσει στην απαξίωση και τον διασυρμό το ελληνικό Πανεπιστήμιο.
Ωστόσο το να περιγράφουμε και να καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά την  κατάσταση αυτής της αθλιότητας,  δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο η ίδια αλήτικη συμπεριφορά έχει επιδεχθεί και χθες και προχθές. Το ίδιο θα ξαναγίνει και αύριο. Εκτός αν αποφασίσουν κάποια στιγμή οι αρχές που είναι υπεύθυνες για τη λειτουργία του ελληνικού Πανεπιστημίου να ξεκαθαρίσουν την ήρα από το στάρι.
Κι επειδή  μετά από τέτοιες ενέργειες αρχίζουν τα διάφορα «ψυχοπονιάρικα» για τα «παιδιά» που δεν πρέπει να «καταστρέφεται το μέλλον τους» και άλλες τέτοιες ηχηρές αρλούμπες «δημοκρατικής ευαισθησίας», η απάντηση είναι μία. Ας πρόσεχε! Είναι αρκετά μεγάλος για να έχει την ευθύνη του εαυτού του και των πράξεών του, για τις οποίες καμάρωνε τόσο,  ώστε να κάνει και σχετική ανάρτηση στο twitter!
Ο νέος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών έχει δώσει κάποια πρώτα δείγματα υγιούς αντίδρασης στην αλητεία. Το συγκεκριμένο περιστατικό λοιπόν δεν μπορεί να το αφήσει να περάσει έτσι. Υπάρχουν κανονισμοί που πρέπει να εφαρμόζονται και το μήνυμα πρέπει να είναι σαφές: Άλλο φοιτητής, άλλο αλήτης. Στο Πανεπιστήμιο πρέπει να φοιτούν φοιτητές και όχι αλήτες. Η θέση λοιπόν του συγκεκριμένου «κυρίου» είναι εκεί που ο ίδιος διάλεξε. Στα…. σκουπίδια!
ΥΓ: Αλήθεια, ο Λοβέρδος που διαγράφει χιλιάδες «αιώνιους» φοιτητές, τι λέει για όλα αυτά;