Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Με έναν συνοπτικό απολογισμό των δράσεων της θητείας του, αποχαιρέτησε κι ευχαρίστησε ο κ. Δημήτριος Χλεμές

Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πύδνας Κολινδρού
Δελτίο Τύπου

    Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Κολινδρού, η τελευταία συνεδρίαση του
απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πύδνας Κολινδρού κατά την οποία έγινε και σε  εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε.  απολογισμός  της δράσης της Επιχείρησης  για την περίοδο 2011-2014.  Την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014  έγινε και η  διαδικασία παράδοσης και παραλαβής στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο.
    Ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πύδνας Κολινδρού Δημήτριος Χλεμές, αφού ευχαρίστησε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την αμέριστη εμπιστοσύνη  και στήριξη στο πρόσωπό του και όλους τους εργαζόμενους για την άψογη και αποτελεσματική συνεργασία, έκανε έναν συνοπτικό απολογισμό των δράσεων της θητείας του.
   Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου του Δήμου Πύδνας Κολινδρού και δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση των Δήμων και των Δημοτικών Επιχειρήσεων αυτών. Σκοπός της είναι η λειτουργία των δομών κοινωνικής μέριμνας αλλά και η στήριξη και λειτουργία δομών πολιτισμού του Δήμου.

   
Συνοπτικά αναφέρουμε πως την περίοδο 2011-2014 η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πύδνας Κολινδρού  υλοποίησε τις παρακάτω δράσεις:
·       Υλοποίησε το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, παρέχοντας σε τετρακόσιους και πλέον συνδημότες και συνδημότισσες ευπαθών κοινωνικών ομάδων (τρίτης ηλικίας, ασθενείς, μονογονεϊκές οικογένειες κ.ά.) υψηλού επιπέδου κατ’ οίκον πρωτοβάθμια φροντίδα και στήριξη.
·       Ίδρυσε και λειτούργησε τρία Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών ΚΔΑΠ (Αιγινίου με έδρα τον Καταχά -λειτουργεί από 2004, Κολινδρού με έδρα την Καστανιά και Μεθώνης με έδρα τη Μεθώνη) εξυπηρετώντας 174 παιδιά ηλικίας 6-12 ετών και δύο Βρεφονηπιακούς Σταθμούς (Βρεφονηπιακός Σταθμός Κολινδρού και Παλιού Ελευθεροχωρίου) για βρέφη και νήπια ηλικίας από 8 μηνών μέχρι και την ηλικία εγγραφής τους στο Νηπιαγωγείο οι οποίοι εξυπηρετούν τις ανάγκες 67  βρεφών και νηπίων.
·       Λειτούργησε τη Μουσική Σχολή Αιγινίου (αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού), τις Φιλαρμονικές Σχολές  Αιγινίου, Κολινδρού και Μακρυγιάλου και τις Δημοτικές Χορωδίες Αιγινίου (μεικτή και παιδικές), Κολινδρού και Δημοτικής Ενότητας Μεθώνης.
·       Δημιούργησε και στήριξε τη λειτουργία του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης Δήμου Πύδνας Κολινδρού σε συνεργασία με το Δήμο και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο προσφέρει σε δημότες εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις Εθνικής και Τοπικής Εμβέλειας. Το δεκάμηνο της λειτουργίας του ΚΔΒΜ (Φεβρουάριος 2014-Νοέμβριος 2014)  υλοποιήθηκαν 15 προγράμματα σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του  Δήμου Πύδνας Κολινδρού εξυπηρετώντας τις ανάγκες για δια βίου μάθηση και επιμόρφωση τριακοσίων περίπου δημοτών.  
·        Διοργάνωσε, τα δύο προηγούμενα χρόνια, με απόλυτη επιτυχία το Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ στο οποίο συμμετείχαν αντιπροσωπείες πολιτισμού από πολλές χώρες. Στα πλαίσια του Διεθνούς Φολκλορικού Φεστιβάλ υπέβαλε μελέτη και εντάχθηκε στο πρόγραμμα Leader.
·       Διοργάνωσε με επιτυχία το Φεστιβάλ Βόρειας Πιερίας και πολλές χορωδιακές συναντήσεις, μουσικά αφιερώματα  και διάφορες εκδηλώσεις.
·       Στήριξε οικονομικά εκδηλώσεις πολιτιστικών φορέων της περιοχής μας.
·       Πρωτοστάτησε στη δημιουργία δικτύου Κοινωφελών Επιχειρήσεων Ελλάδας  και συνεργάστηκε με υπουργεία και φορείς της κεντρικής κυβέρνησης.
·       Στήριξε με επιστολές και αποφάσεις τη συνέχιση λειτουργίας των προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι» και «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».

   
Στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πύδνας Κολινδρού απασχολούνται σήμερα 40 εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων.
   Σε σχέση με τα οικονομικά η Επιχείρηση τόσο από τους απολογισμούς των προηγούμενων ετών όσο και από την σημερινή εικόνα που παρουσιάζεται παρακάτω  διαπιστώνεται πως είναι υγιής και βιώσιμη και αυτό οφείλεται στην ορθολογική διαχείριση και στην προσπάθεια δημιουργίας προϋποθέσεων ένταξης νέων δομών και χρηματοδότησης μέσω των διαφόρων προγραμμάτων.   
     
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

 

 1
ΤΑΜΕΙΑΚΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 
222.029,00  €
 2
ΑΝΕΙΣΠΡΑΚΤΑ  ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΜΕΧΡΙ ΝΟΕΜΒΡΙΟ 2014

147.140,00 €
3
ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ  ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

703.736,37 €
 4
ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ  (Προμηθευτών και παγίων)
40.000,00  €

Ο  ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Κ. ΧΛΕΜΕΣ