Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014

"Φοβάσαι τη σκιά σου;" - ΠΑΙΔΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Φοβάσαι τη σκιά σου;
-μια παράσταση για παιδιά
εμπνευσμένη από ελληνικά παραδοσιακά παραμύθια-


Δυο παραμυθούδες ανασύρουν παλιά παραμύθια με όντα εφιαλτικά (ανασκελάδες, στοιχειά, στρίγγλες, δαιμόνους και τριβόλους…), πλασμένα από τη φαντασία του λαού μας, και φτιάχνουν μια παράσταση παιγνιώδη και ευρηματική, που συνδυάζει διαφορετικούς θεατρικούς κώδικες (αφήγηση, παίξιμο, τραγούδι, θέατρο σκιών, κουκλοθέατρο, εμψύχωση) για να μιλήσουν και να ξορκίσουν τους «μεταφυσικούς» φόβους μας.

Τέσσερα ελληνικά λαϊκά παραμύθια απαρτίζουν αυτήν την παράσταση για παιδιά: Ο Ανασκελάς, Οι Τρεις Στρίγγλες, Ο Τρισκατάρατος, Το Στοιχειό του πηγαδιού.

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιούνται στο αμφιθέατρο του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (εντός ΔΕΘ, Εγνατία 154, Θεσσαλονίκη), κάθε Παρασκευή και ώρες πρωινές (Δεκέμβριος 2014 - Μάιος 2015).
Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα
Εισιτήριο: 4 ευρώ ο μαθητής
Τα σχολεία και οι εκπαιδευτικές ομάδες θα συμμετέχουν κατόπιν ραντεβού, υπεύθυνη κρατήσεων: κ. Γιάννα Μαμακούκα κιν. 6948.29.58.90, τηλ. 2310.823.828.

Πιο αναλυτικά:
Στα  επιλεγμένα παραμύθια «ζωντανεύουν» οι θρύλοι της Ελληνικής Παράδοσης: στρίγγλες, διαβόλοι, δαιμόνια…που μπλέκουν τους ήρωες σε περιπέτειες Νύχτας και Μυστηρίου, και  αυτοί καλούν τα παιδιά να νικήσουν μαζί τους το Σκοτάδι.
Πρόθεσή μας είναι να κάνουμε μαζί με τα παιδιά μια διαδρομή στους ανθρώπινους φόβους και μέσα από τα παραμύθια να τους ξορκίσουμε.

Συντελεστές

διασκευή παραμυθιών: Αφρούλη Μπέρσου
σκηνοθεσία: Δαμιανός Κωνσταντινίδης
κοστούμια: Απόστολος Αποστολίδης                                              
μουσική: Κωστής Βοζίκης
φωτισμοί: Στράτος Κουτράκης
σχεδιασμός – διδασκαλία σκιών: Κoldo Vio
κατασκευή σκηνικών αντικειμένων: Πηνελόπη Βαλτή


Παίζουν: Γιάννα Μαμακούκα – Αφρούλη Μπέρσου


Πληροφορίες και επικοινωνία:

Γιάννα Μαμακούκα
τηλ. 2310.823.828