Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Η θέση του Δημοτικού συμβούλου της "ΝΈΑΣ ΕΠΟΧΉΣ" Περικλή Αμοιρίδη στην επιτροπή Πολιτικής προστασίας

 Συμμετέχοντας στο συντονιστικό τοπικό όργανο "Πολιτικής προστασίας" του δήμου Κατερίνη, τόνισα πως ο δήμος μας θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα όχι μόνο σε περιπτώσεις εκτάκτων καιρικών φαινομένων, αλλά και θα πρέπει να παρθούν σημαντικά μέτρα πρόληψης για τη διαρκή ασφάλεια των πολιτών.
Τα μέτρα που επισήμανα ήταν:

1)ετοιμότητα των μηχανημάτων
2)συνεχής διάθεση υλικών (χαλίκια, αλάτι)
3)επιμελής καθαρισμός φρεατίων
4)συνεργασία με τις εθελοντικές ομάδες (διασωστική ομάδα, καταδρομών , Σαμαρείτες, ορειβατικοί σύλλογοι ) αλλά και υποστήριξη αυτών
5)προγράμματα ασκήσεων ετοιμότητας για τους αρμόδιους


Είναι σαφές ότι οι αρμοδιότητες του Δήμου και της Περιφέρειας θα πρέπει να διαχωρίζονται.
Σε πολλές περιοχές, ανάμεσα τους η Καλλιθέα, η Παραλία  και η Ολυμπιακή Ακτή, σε περιόδους βροχοπτώσεων πλήττονται σημαντικά, γι' αυτό και επιμένουμε άμεσα στα παραπάνω μέτρα. Η απάντηση του δήμου ήταν για άλλη μια φορά ελλιπής, μη μπορώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Η αλήθεια είναι, πως δεν περιμέναμε να πάρουμε απαντήσεις, αλλά να τους υπενθυμίσουμε να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη. 
Η θέση μου στο Δήμο, όπως και όλων μας είναι να δίνουμε λύσεις και όχι απλά να δείχνουμε πως κατανοούμε τα προβλήματα των πολιτών.
Ας αφήσουν λοιπόν κάποιοι τις καρέκλες τους και ας δουλέψουν δίπλα στους πολίτες.
Ο συνδυασμός μας "ΝΈΑ ΕΠΟΧΉ" και εγώ προσωπικά, είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο, έξω από μικροπολιτικά παιχνίδια.

Ας κρίνουν ∙ και ας μας κρίνουν λοιπόν οι δημότες...


Αμοιρίδης Περικλής
Δημοτικός Σύμβουλος
με τον συνδυασμό «Νέα Εποχή για την Κατερίνη»