Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Εξιχνιάστηκαν 4 περιπτώσεις απάτης και απόπειρας απάτης σε βάρος ηλικιωμένων στην Έδεσσα

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας συνελήφθησαν ένας 35χρονος και μία 33χρονη

Προσποιούμενοι φιλικά πρόσωπα των στενών συγγενών των ηλικιωμένων επιχειρούσαν να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά
Εξιχνιάστηκαν, μετά από έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, τέσσερις περιπτώσεις απάτης και απόπειρας απάτης σε βάρος ηλικιωμένων. Για την υπόθεση συνελήφθησαν χθες (06.11.2014) το μεσημέρι, στην Έδεσσα Πέλλας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας 35χρονος και μία 33χρονη.
Ειδικότερα, νωρίτερα την ίδια ημέρα, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, προσέγγισαν δύο ηλικιωμένες γυναίκες και προσποιούμενοι φιλικά πρόσωπα των συγγενών τους, επιχείρησαν ανεπιτυχώς να τους αποσπάσουν χρήματα.
Από την άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο και συνελήφθησαν.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, οι προαναφερόμενοι τον Μάιο του 2014, ενεργώντας με την ίδια μέθοδο, αφού εξαπάτησαν ηλικιωμένη, της απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ, ενώ την 23.10.2014 επιχείρησαν ανεπιτυχώς να εξαπατήσουν άλλη μία γυναίκα.
Στην κατοχή των παραπάνω βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ και τρεις συσκευές κινητών τηλεφώνων, ενώ επίσης κατασχέθηκε και το παραπάνω όχημα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Έδεσσας.
Στο πλαίσιο της προληπτικής δράσης, με σκοπό την αποτροπή παρόμοιων περιστατικών, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας προτρέπει τους πολίτες να :
  •  είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν είτε αυτοπρόσωπα, είτε τηλεφωνικά, να τους πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού με οποιοδήποτε πρόσχημα,
  •  μη δέχονται σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να τους οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού,
  •  ενημερώνουν πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.