Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Ebola!

Γράφει ο Σπύρος Ριζόπουλος,
Πριν από δύο ημέρες ο Πρόεδρος Ομπάμα όρισε «τσάρο» για τον Έμπολα, ο οποίος  θα είναι υπεύθυνος για την αντίδραση της αμερικανικής κυβέρνησης στον θανατηφόρο ιό,
καθώς  η πιθανότητα εξάπλωσης έχει προκαλέσει ανησυχίες σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο ιός κυριολεκτικά «θερίζει» σε χώρες όπως η  Γουινέα, η Λιβερία, η Σιέρα Λεόνε ενώ  κρούσματα και  θάνατοι άρχισαν να σημειώνονται και  στη Νιγηρία.
Η Ευρώπη δέχεται από όλες αυτές τις  χώρες μεγάλες μεταναστευτικές ροές, με τα ελληνικά νησιά  να αποτελούν  βασική «πύλη» εισόδου σε καθημερινή βάση. Κανονικά λοιπόν στην Ε.Ε θα έπρεπε να έχει χτυπήσει συναγερμός αλλά δυστυχώς ο Αβραμόπουλος εγκαινιάζει ακόμη…. υποβρύχια!  Και λέω ο Αβραμόπουλος γιατί αυτός, ως γνωστόν,  αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο της μετανάστευσης και των εσωτερικών υποθέσεων στη νέα Κομισιόν. Καμία αντίδραση, καμία επιτελική ομάδα, κανείς  επικεφαλής, όπως κάνουν στις ΗΠΑ.  Η  Ευρώπη συνεχίζει να ζει στον κόσμο της,  «υπνωτισμένη»  από τα Merkelonomics και θα αρχίσει να το συζητάει όταν θα πεθαίνει κόσμος στις ευρωπαϊκές  πρωτεύουσες.
Τουλάχιστον λοιπόν οφείλουμε, ως χώρα, να κάνουμε τα πέντε – δέκα πράγματα που απαιτεί μια στοιχειώδης άμυνα απέναντι σε μια καλπάζουσα θανατηφόρα απειλή. Υπάρχει ένας εθνικός φορέας, το ΚΕΕΛΠΝΟ, ο οποίος μέχρι σήμερα όπου έχει παραστεί ανάγκη έχει ανταποκριθεί με αποτελεσματικότητα. Οι άνθρωποι μάλιστα έκαναν και μια άσκηση μεταφοράς κρούσματος Έμπολα μέσα στην Αθήνα. Αυτό όμως δεν φτάνει.
Το πρόβλημα θα το έχουμε στις πύλες εισόδου των παράνομων μεταναστών, δηλαδή στα νησιά μας. Εκεί θα πρέπει να υπάρχουν επαρκείς υγειονομικές υποδομές για να διαχειριστούν τυχόν περιστατικά κρουσμάτων. Κι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει απολύτως τίποτα. Οι παράνομοι μετανάστες μπαίνουν χωρίς καμιά εξέταση, χωρίς καμιά ταυτοποίηση,  στα καράβια της γραμμής και φτάνουν στην Αθήνα. Αυτή είναι δυστυχώς η πραγματικότητα του ελληνικού κράτους μέχρι σήμερα.
Μέχρι σήμερα δεν ίδρωσε το αυτί κανενός.  Ακόμη κι όταν είναι σαφές πως αυτό το ξέφραγο αμπέλι επιτρέπει ακόμη και σε τζιχαντιστές να μπαινοβγαίνουν ανενόχλητοι. Τώρα ωστόσο μιλάμε για τις ζωές μας  κι αν κάτι πάει στραβά θα αρχίσει να πεθαίνει κόσμος. Να ξυπνήσουν λοιπόν αυτοί που πρέπει να ξυπνήσουν έστω και τώρα και κάνοντας χρήση του πλεονάσματος που διαφημίζουν να ενισχύσουν το ΚΕΕΛΠΝΟ με έναν έκτακτο προϋπολογισμό για να μπορέσει να αρθεί στο ύψος της αποστολής του. Οι επιστήμονες και το προσωπικό του ΚΕΕΛΠΝΟ ούτε «τιραμόλες» είναι, ούτε θαύματα μπορούν να κάνουν. Πρέπει να τους δοθούν όπλα για να πολεμήσουν. Κι αυτή τη στιγμή τα όπλα είναι λεφτά!
ΥΓ: Πείτε μου τι θα γίνει με τον ελληνικό τουρισμό αν αύριο προσβληθεί ένας Ροδίτης από Έμπολα;  Αφήστε τις τσιγγουνιές λοιπόν!


http://www.rizopoulospost.com/