Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

ΔΙΑΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ

 ΑΠΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΖΕΥΣ
Κατερίνη  21-10-2014
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην αθλητική απόδοση είμαστε αντιμέτωποι με τον εαυτό μας κι όχι με τους άλλους


«Είτε κάνουμε πρωταθλητισμό, είτε είμαστε ερασιτέχνες αθλητές η σοφή αρχή λέει ότι η στάση της ζωής που πρέπει να τηρούμε επικεντρώνεται στο να ξεπερνάμε τον εαυτό μας και όχι τους άλλους». Με τη φράση αυτή άνοιξε και έκλεισε τη διάλεξή του με θέμα: «O ρόλος του ψυχολογικού παράγοντα στην αθλητική απόδοση» ο κ. Θεοδωράκης Ιωάννης, Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθηγητής Αθλητικής Ψυχολογίας του τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης από τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων Πιερίας ''ΖΕΥΣ''.
Σε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία που παρακολούθησαν μέλη και φίλοι του συλλόγου ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε σε εξειδικευμένες τεχνικές, σε μεθόδους νοερής προπόνησης  που βοηθούν τους αθλητές να μην τους καταβάλλει το άγχος, να έχουν αυτοπεποίθηση, να θέτουν στόχους, να έχουν αυτοσυγκέντρωση, θετική σκέψη.
Ο ψυχολογικός παράγοντας στην άθληση βοηθά να γνωρίσουμε τα όρια μας
«Καθώς προπονούμαστε η ψυχολογία μας βοηθά να ρυθμίζουμε το στρες, το άγχος, την κατάθλιψη, να μαθαίνουμε τα όριά μας, να μαθαίνουμε να ζούμε υγιεινά» σημείωσε ο ομιλητής επισημαίνοντας ότι «η υπεροχή στα σπορ ή στην ίδια τη  ζωή μας είναι ένας συνδυασμός μεγάλων οραμάτων και μικρών βημάτων. Οφείλουμε να εστιάσουμε σε μικρούς στόχους, στο πρώτο βήμα που είναι μπροστά μας και τότε θα έχουμε επιτύχει» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ.Θεοδωράκης, ο οποίος απάντησε διεξοδικά σε όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν, ενώ έφερε και συγκεκριμένα παραδείγματα καλλιέργειας αυτοπεποίθησης.
Τον καθηγητή προλόγισε το μέλος του Δ.Σ. (υπεύθυνη κοινωνικού προγραμματισμού), του συλλόγου Σταυρούλα Ουζούνη, ενώ ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Αλέξανδρος Πούλιος απένειμε στον προσκεκλημένο - ομιλητή, ένα αναμνηστικό δώρο με το έμβλημα του συλλόγου.