Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Μήνυμα Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, για την παγκόσμια ημέρα τρίτης ηλικίας

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Η Παγκόσμια Μέρα Τρίτης Ηλικίας αποτελεί φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, ευαισθητοποίησης και υπενθύμισης στην κοινωνία τόσο των προβλημάτων τους, όσο και
των δικαιωμάτων τους για ποιότητα ζωής.
Παράλληλα, αποτελεί ημέρα αναγνώρισης της προσφοράς των πολύτιμων γνώσεων και των εμπειριών τους στην οικογένεια αλλά και στην κοινωνία. 
Βέβαια η κατάθεση από όλους μας του σεβασμού για όλα όσα πρόσφεραν και εξακολουθούν να μας χαρίζουν είναι και πρέπει να αποτελεί σταθμό σε κάθε στιγμή της ζωής μας. Προς αυτή την κατεύθυνση ο Δήμος Κατερίνης μέσα από τη λειτουργία των δομών αλληλεγγύης προς την Τρίτη Ηλικία, μέσα από ουσιαστικές δράσεις που έχουν αγκαλιάσει οι συμπολίτες μας, προσπαθεί να δίνει καθημερινά διέξοδο και επικοινωνία, να συμβάλλει στη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους, να καταγράφει και να προωθεί την ενεργοποίησή τους.

Με την ευκαιρία λοιπόν της σημερινής γιορτής, στέλνω προς όλους τους ηλικιωμένους του Δήμου μας έναν εγκάρδιο χαιρετισμό και τους εύχομαι να μείνουν πάντα δραστήριοι, υγιείς και ενεργά κύτταρα - ενταγμένα σε όλους τους τομείς της κοινωνικής δραστηριότητας.