Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Σύσκεψη για την βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας των μαθητών του Αιγινίου, πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Πύδνας Κολινδρού

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΔΗΜΟ ΠΥΔΝΑΣ - ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ
 Ευρεία σύσκεψη για την βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας που αντιμετωπίζουν οι μαθητές που μεταβαίνουν στα σχολεία του Αιγινίου, πραγματοποιήθηκε το πρωί της
Τετάρτης στο Δημαρχείο Πύδνας Κολινδρού. Το κυριότερο πρόβλημα είναι η διάσχιση της Παλιάς Εθνικής Οδού μέσα στο Αιγίνιο, για την οποία αποφασίστηκαν άμεσα και μακροπρόθεσμα μέτρα.
Παρόντες στη σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο Βαγγέλη Λαγδάρη και τους Αντιδημάρχους κ. Βάσω Νικολοπούλου και κ. Νίκο Τουλούπα, ήταν οι Διευθυντές των Σχολείων του Αιγινίου, Εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Πιερίας, Εκπρόσωπος των οδηγών Ταξί, ο Διοικητής του Α.Τ. Αιγινίου και ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Πιερίας Άρης Αγγέλου.
Όπως εισηγήθηκε η κα Νικολοπούλου, ο Δήμος σκοπεύει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ασφαλούς μετάβασης των μαθητών στις σχολικές μονάδες, με την τοποθέτηση φαναριών και σήμανσης μόλις αυτό είναι εφικτό. Ωστόσο θα γίνουν και άμεσες κινήσεις που προέκυψαν από συζήτηση και συνεννόηση μεταξύ των παρευρισκόμενων.


Αυτές περιέχουν, όπως εισηγήθηκε ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Πιερίας Κυριάκος Καραβέργος, την κάθοδο των μεταφερόμενων μαθητών από τα λεωφορεία από τη δεξιά πλευρά ώστε να μην διασχίζουν την ΠΕΟ, αλλά και να γίνουν πιο έντονες οι διαγραμμίσεις για τους πεζούς. Ακόμα, μετά το τέλος της σύσκεψης έγινε επί τόπου έλεγχος στον περιφερειακό δρόμο του Αιγινίου, για τυχόν αλλαγές στο δρομολόγιο των μισθωμένων για μεταφορά μαθητών λεωφορείων.
Προτάθηκε επίσης και η λύση να τοποθετηθούν φανάρια με κουμπί για τους πεζούς, η χρήση Σχολικών Τροχονόμων, στην οποία ο Δήμος θα προχωρήσει εφόσον του δοθεί η δυνατότητα και η δημιουργία σκέπαστρου στάσης στα φανάρια στο συνοικισμό «66». Η Αστυνομία από την πλευρά της υπογράμμισε ότι θα συνεχίσει να επιβάλει τη νομιμότητα, τονίστηκε όμως ότι είναι και θέμα παιδείας ο σεβασμός των ορίων ταχύτητας, των διαβάσεων και των παρκίδων λεωφορείων στις στάσεις.
Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίηση του για το αποτέλεσμα της σύσκεψης, σημείωσε ότι για όποιες επεμβάσεις επί της ΠΕΟ χρειάζεται άδεια από το αρμόδιες υπηρεσίες και χαιρέτησε την έναρξη προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής από το ΕΠΑΛ Αιγινίου.