Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

ΣΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΑΛΙ ΟΛΥΜΠΟΥ 2014

Μετέωρα:
Ο απόλυτος προορισμός θρησκευτικού και πολιτιστικού τουρισμού


 Το 3ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου 2014
επισκέπτεται τα Μετέωρα

Στενή συνεργασία του Δήμου Καλαμπάκας με τους διοργανωτές για την ανάδειξη του μοναδικής ομορφιάς Μνημείου


Στις 11 και 12 Οκτωβρίου 2014 το ράλι θεσμός για τη Θεσσαλία
από το Δίκτυο "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" και την ιστορική ΛΕΚΑΜ

Η Θεσσαλία ,παγκόσμιο κέντρο μεγάλων αθλητικών γεγονότων
Oι αγαπημένοι προορισμοί του Ράλι 2014
Λάρισα-Ελασσόνα-Όλυμπος-Δεσκάτη-Μετέωρα -Καλαμπάκα


Έντονο Διεθνές ενδιαφέρον παρουσιάζεται και φέτος για  το 3ο ιστορικό Ράλι Ολύμπου  ,που θα γίνει  στις 11 και 12  Οκτωβρίου 2014  στη Θεσσαλία, με εκκίνηση από τη Λάρισα και τερματισμό στην Ελασσόνα ,αφού είναι ένας μοναδικός και σκληρός αγώνας, με διεθνείς προδιαγραφές, που το Δίκτυο "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" έχει καθιερώσει ως θεσμό για τη Θεσσαλία και την Ελλάδα και πέτυχε το 2013 ρεκόρ συμμετοχών για αγώνες κλασσικών αυτοκινήτων -αντίκα .

Λατρεμένος προορισμός τα Μετέωρα -Αμέριστη η στήριξη του Δήμου Καλαμπάκας

Λατρεμένος προορισμός  για φέτος αναδεικνύεται η Καλαμπάκα και τα Μετέωρα ,ως ένα  παγκόσμιο μνημείο θρησκευτικού τουρισμού και για τον λόγο αυτό τα εκατοντάδες Ελληνικά και Ξένα πληρώματα ,μετά από έντονη δική τους επιθυμία ,θα τα επισκεφτούν για να γνωρίσουν την ιστορία τους ,τα αρχαιολογικά και θρησκευτικά τους Μνημεία ,όπως ,επίσης  και τα μοναδικά τοπικά τους προϊόντα.
Άλλοι ,επίσης ,αγαπημένοι προορισμοί θα είναι η Λάρισα ,η Ελασσόνα ,ο Όλυμπος ,η Δεσκάτη Γρεβενών και όλα τα ενδιάμεσα χωριά των περιοχών αυτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ.Σινάνης Χρ. ,όσο και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτισμού -Τουρισμού κ. Ράντος Κων. συνεργάζονται στενά ,εδώ και καιρό, με τους διοργανωτές(κ. Κ. Σκριάπας-Δίκτυο ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ και κ. Γ. Τσάλιος -ΛΕΚΑΜ)  ,με σκοπό  την άρτια  διοργάνωση του διεθνούς αυτού αγώνα ,που αναδεικνύει την περιοχή και τα Μετέωρα σε όλο τον κόσμο ,καθιστώντας τον ως τον απόλυτο προορισμό για πολιτιστικό, αθλητικό  και θρησκευτικό τουρισμό .
Ο Δήμος Καλαμπάκας παρέχει κάθε δυνατή διευκόλυνση και φιλοξενία στα Ελληνικά και Ξένα πληρώματα των κλασσικών οχημάτων ,τα οποία επί δύο μέρες και μετά από έντονη επιθυμία τους, θα παραμείνουν στην περιοχή, για ξεναγήσεις στα Μετέωρα ,σε αρχαιολογικούς χώρους  ,ενημέρωση και γνωριμία με τους κατοίκους και  τα θαυμάσια τοπικά προϊόντα της .


Έμπειροι οι Διοργανωτές  
Τον μεγάλο και δύσκολο αυτό γεγονός ,που δεν είναι μόνο αθλητικό ,αλλά και έντονα πολιτιστικό και προβολής και ανάδειξης της Θεσσαλίας,   φέρουν  σε πέρας το πολύπειρο και πολυβραβευμένο Δίκτυο "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ'" (Eλασσόνα-Πρόεδρος Κ. Σκριάπας ) σε συνδιοργάνωση με τη μεγάλη Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων ΛΕΚΑΜ (Θεσσαλονίκη-Πρόεδρος Γ. Τσάλιος ) και με την υποστήριξη των Λεσχών ΣΚΑΛ (Λάρισα -Πρόεδρος Ν.Γκανάκης)  και  ΛΕΚΟΒ (Βόλος-Πρόεδρος Τέλης  Δουλόπουλος) , υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας  και πολλών Δήμων (Λαρισαίων,Ελασσόνας,Δεσκάτης και Καλαμπάκας) .

Το  περίφημο, πλέον, " Ιστορικό Ράλι Ολύμπου " είναι ένα γεγονός που ταξιδεύει εικόνες της Θεσσαλίας και της Ελλάδας , όπως είναι ο Όλυμπος, τα Μετέωρα, η Λίμνη Πλαστήρα, το Πήλιο,τα αρχαιολογικά και θρησκευτικά Μνημεία  κ.ά. σε όλο τον κόσμο και συγκεντρώνει την προσοχή των φίλων της κλασσικής αυτοκίνησης διεθνώς, αφού οι συμμετοχές ξένων πληρωμάτων είναι δεκάδες σε ένα υψηλών απαιτήσεων και προδιαγραφών  γεγονός,

Αξίζει να σημειωθεί ότι   τον περασμένο Οκτώβριο 2013 , στο περίφημο ,πλέον , "Ιστορικό Ράλι  Ολύμπου " , που διοργάνωσε  για 2η συνεχή χρονιά, το Δίκτυο "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ¨, η μεγάλη Παγκόσμια Ομοσπονδία εβδομήντα Συλλόγων Ελασσονιτών ,μαζί με την περίφημη ΛΕΚΑΜ , οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία ,αποτελώντας ρεκόρ για Ράλι Κλασσικού αυτοκινήτου (91 συμμετοχές) ,που έγινε ,όπως πάντα ,  με την έγκριση και την εποπτεία  της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ, της μοναδικής νόμιμης εκπροσώπου της FIVA στην Ελλάδα ,η οποία μάλιστα εκπροσωπήθηκε αυτοπροσώπως από τον Πρόεδρό της ,τον κ. Βερναρδάκη Δημ., που συμμετείχε ως αγωνιζόμενος και στον αγώνα.

ΛΕΚΑΜ- Η Λέσχη με διεθνή εμπειρία

Τον συντονισμό του μεγάλου αυτού σκληρού αγώνα ,σε πανέμορφα τοπία του Ολύμπου ,σε μεγάλα υψόμετρα και με ειδικές διαδρομές που έκοβαν την ανάσα των εκατοντάδων πληρωμάτων ,από τεχνικής πλευράς τον είχε η έμπειρη Λέσχη Κλασσικού Αυτοκινήτου Μακεδονίας (ΛΕΚΑΜ ,με Πρόεδρο τον κ. Τσάλιο Γεώργιο ,που έχει στο ενεργητικό της μεγάλες διοργανώσεις ,επιτυχίες και δεκάδες Διεθνείς Συμμετοχές  .
Αξίζει να σημειωθεί ότι  στο 2ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου , όλο το κέντρο της Λάρισας ,και η κεντρική πλατεία της ,κατακλύστηκαν από δεκάδες "πανέμορφες ...δεσποινίδες"  ετών 50,60 και 70 + ετών ,που ταξίδεψαν από όλη την Ελλάδα ,αλλά και τη Γαλλία,Γερμανία,Δανία ,Βουλγαρία (20 συμμετοχές ), Σερβία και Τουρκία , δημιουργώντας στην πόλη μια πανηγυρική ατμόσφαιρα και μεγάλη εντύπωση στους χιλιάδες επισκέπτες ,που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν από κοντά , σπάνια συλλεκτικά κλασσικά αυτοκίνητα-αντίκα.
Μοναδικές Διαδρομές στην πανέμορφη Θεσσαλία και Δ. Μακεδονία

Πρωτοτυπούν φέτος οι διοργανωτές του μεγάλου αγώνα ,αφού οι διαδρομές του Ράλι θα καλύψουν τρείς Νομούς (Λάρισας ,Τρικάλων και Γρεβενών ) και ο σκοπός είναι να αναδειχτούν όλες οι ενδιάμεσες κωμοπόλεις και χωριά ,αλλά κυρίως  τα Μετέωρα , ως ο απόλυτος προορισμός θρησκευτικού τουρισμού, στον οποίο θα ξεναγηθούν τα Ελληνικά και Ξένα πληρώματα.

Όλες οι διαδρομές του Ράλι σχεδιάζονται   από εμπειρότατα στελέχη ,που έχουν τεράστια εμπειρία διεθνών αγώνων κλασσικών αυτοκινήτων  ,αλλά και του Ράλι "ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ" ,του ΣΚΑΛ  (N.Γκανάκης -K. Λουϊζος -) και της ΛΕΚΑΜ (Γ.Τσάλιος,Ν. Μπιμπλιτζής) και καθιέρωσαν ,ήδη,  το ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΑΛΙ ΟΛΥΜΠΟΥ ,ως έναν διεθνή θεσμό και σημείο  συνάντησης ελληνικών και ξένων πληρωμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ειδικές διαδρομές ,θα είναι  ιδιαίτερα απαιτητικές για τους οδηγούς και τα κλασσικά οχήματα και το Ράλι θα περάσει από τη Λάρισα (εκκίνηση) , Τύρναβο, Ελασσόνα (Τερματισμός ), Βαλανίδα ,Κρανιά ,Δεσκάτη Γρεβενών ,Καλαμπάκα ,Μετέωρα και δεκάδες άλλα χωριά της περιοχής,σε μεγάλα υψόμετρα , σε πανέμορφα τοπία και απόκρημνες πλαγιές ,κόβοντας την ανάσα των Ελληνικών και ξένων πληρωμάτων οδηγών ,που θα ζήσουν  δυνατές συγκινήσεις με αυξημένη αδρεναλίνη ,καθιστώντας τη Θεσσαλία ως τον απόλυτο προορισμό για τέτοιου είδους αθλητικά γεγονότα.
Σημειώνεται ότι όλες οι  Λέσχες που συνεργάζονται  για το Ράλι (ΛΕΚΑΜ,ΣΚΑΛ,ΛΕΚΟΒ), ανήκουν στην παντοδύναμη ΕΟ-ΦΙΛΠΑ (πρόεδρος κ. Βερναρδάκης  Δημ.)  και ο  αγώνας θα πραγματοποιηθεί  στο πλαίσιο της 19ης Μακεδονικής Πλοήγησης της ΛΕΚΑΜ ,ενώ  η βαθμολογία προσμετράται  στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα "ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ" της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ ,που πάντα  έχει σοβαρούς διεκδικητές .
Ραντεβού ,λοιπόν ,των φανατικών της κλασσικής αυτοκίνησης από την Ελλάδα και το εξωτερικό ,το Σάββατο 11 Οκτ 2014  στη Λάρισα για τη μεγάλη εκκίνηση.
Είναι μια ακόμα μεγάλη δράση του Δικτύου ΄'ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" , που χρόνια τώρα ,μεθοδικά  και εξειδικευμένα ,αναδεικνύει τη  Θεσσαλία όχι μόνο ως  τον απόλυτο  προορισμό πολιτιστικού και θρησκευτικού  τουρισμού (Branding Τόπου) ,αλλά και ως έναν προορισμό για μεγάλα και σπουδαία αθλητικά γεγονότα ,όπως είναι οι Αγώνες Ορειβατικού Σκι στον Όλυμπο , ο Faethon Olympus Marathon ,ορειβασία ,αναρρίχηση,ποδηλατικοί αγώνες ,ράλι, moto-cross  κ.ά.   (Πληροφορίες :www.diktioelassonas.gr) .
Κεντρικός Συντονιστής  Αγώνα -Εγγραφές: ΛΕΚΑΜ  :-Πρόεδρος κ. Τσάλιος Γεώργιος  Κιν.6975-909100 , E-Mail: kos112@pathfinder.gr
Πληροφορίες στα SITES: www. lekam.gr, www.diktioelassonas.gr 

Για το Δ.Σ .του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»
Ο πρόεδρος
 Ο  Γενικός  Γραμματέας
Σκριάπας Κων/νος
Κων. Κυριλλίδης
Οικονομολόγος, Σύμβουλος Ανάπτυξης
Δημοσιογράφος









ΔΙΑΔΡΟΜΗ 3ου ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΡΑΛΙ ΟΛΥΜΠΟΥ 2014
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΕΚΑΜ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΟ "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ"
Με την υποστήριξη της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ , του ΣΚΑΛ και της ΛΕΚΟΒ

1η ΜΕΡΑ (ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΟΚΤ 2014 )
ΛΑΡΙΣΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗ 1ης  ΗΜΕΡΑΣ (από Κεντρική Πλατεία)
ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ, ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ, ΤΥΡΝΑΒΟΣ
Νέα επαρχιακή οδός Τυρνάβου Ελασσόνας (μέσω Μελούνας ) ,
ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗ , ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Στάση ) - (Επαρχιακή οδό Ελασσόνας Δεσκάτης),ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ, ΒΑΛΑΝΙΔΑ,ΚΡΑΝΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ,ΔΕΣΚΑΤΗ (Υποδοχή από τις τοπικές Αρχές στην Πλατεία Δημαρχείου , προσφορά εδεσμάτων ,γευσιγνωσία ,οινογνωσία ,ενημέρωση για τα αξιοθέατα της περιοχής ,πολιτιστικές εκδηλώσεις από τον Δήμο Δεσκάτης και τον τοπικό Εκπολιτιστικό Μορφωτικό  Όμιλο Δεσκάτης ), Επίσκεψη και ξενάγηση  στην Ιερά  Μονή Παναγίας  Τουρνικίου, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΠΑΛΙΟΥΡΙΑ,ΔΗΜΗΤΡΑ,ΚΑΡΠΕΡΟ, ΑΝΟΙΞΗ,ΑΓΙΟΦΥΛΛΟ,ΜΥΚΑΝΗ,ΜΟΥΡΓΚΑΝΗ,ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ,
ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ 1ης ΗΜΕΡΑΣ. (5.00 μ.μ. περίπου )
ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ DIVANI PALACE -Καλαμπάκας
Υποδοχή από τις τοπικές Αρχές ,ενημερώσεις ,γνωριμία με τον πολιτιστικό πλούτο της περιοχής (αξιοθέατα, αρχαιολογικά και θρησκευτικά μνημεία ,ιστορία ,λαογραφία ,γευσιγνωσία, γνωριμία με την πανέμορφη πόλη της Καλαμπάκας) 

2Η ΜΕΡΑ (ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΟΚΤ 2014)

Επίσκεψη και ξενάγηση στα Μετέωρα (Ιερά Μονή Αγ. Στεφάνου ) -Ενημέρωση για την ιστορία του παγκόσμια γνωστού θρησκευτικού μνημείου
ΕΚΚΙΝΗΣΗ 2ης ΗΜΕΡΑΣ  10.30 π.μ.
ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ (Μπροστά από το Δημαρχείο) ,ΘΕΟΠΕΤΡΑ,ΡΙΖΩΜΑ,ΡΑΞΑ,
,ΔΑΜΑΣΙ, ,ΜΕΣΟΧΩΡΙ,ΔΟΜΕΝΙΚΟ,ΣΤΕΦΑΝΟΒΟΥΝΟ,ΟΙΝΟΠΟΙΪΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ (Επίσκεψη ,ξενάγηση ,οινογνωσία ενημέρωση και γνωριμία με τα πολυβραβευμένα  εξαιρετικής ποιότητας Βιολογικά κρασιά του Ολύμπου ),ΕΛΑΣΣΟΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ.