Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
 Στον καθιερωμένο αγιασμό σχολείων της πόλης, στο πλαίσιο της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, παρέστη σήμερα ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης.

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος επισκέφθηκε  το 4ο Γυμνάσιο & Λύκειο.

Ο κος Χιονίδης ευχήθηκε σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά, με χαρές και χαμόγελα επισημαίνοντας πως η εκπαιδευτική διαδικασία πρέπει να αντιμετωπισθεί με αισιοδοξία, συνεργασία, και αγάπη, ενώ συνεχάρη τον Διευθυντή του 4ου Λυκείου, το οποίο είχε τους περισσότερους επιτυχόντες στις πανελλαδικές εξετάσεις και ευχήθηκε στους μαθητές του 4ου Γυμνασίου να δουλέψουν σκληρά, για να θέσουν από τώρα τις βάσεις για ένα ευοίωνο μέλλον.

Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος: «Ο Δήμος Κατερίνης επενδύοντας σταθερά στην Παιδεία στηρίζει την εκπαιδευτική διαδικασία και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να κρατηθεί το επίπεδο της εκπαίδευσης όσο γίνεται ψηλότερα».

Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Κίτρους Κατερίνης & Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ο οποίος απευθυνόμενος στους μαθητές τόνισε: «Κάθε πράγμα που βρίσκεται στην αρχή του συνοδεύεται από αισιοδοξία, ελπίδα και δυναμισμό. Εμείς σας συνοδεύουμε με τις ευχές μας για μια καλή και καρποφόρα σχολική χρονιά. Η προσπάθεια είναι δική σας. Εμείς οι μεγαλύτεροι οφείλουμε να σας δίνουμε τα μέσα για να επιτύχετε τους στόχους σας. Καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά».

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης, η Βουλευτής Πιερίας Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, η οποία προέτρεψε τους μαθητές: «Να έχετε πίστη στον εαυτό σας, αγάπη στους γονείς και στους δασκάλους σας, υγεία & καλή σχολική χρονιά», ενώ η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου μετέφερε τις ευχές του Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα σημειώνοντας χαρακτηριστικά προς τους μαθητές : «να ονειρεύεστε, αλλά και να δουλεύετε σκληρά για την επιτυχία, γιατί η ζωή είναι ιδιαίτερα δύσκολη».

Ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας Ιωάννης Καζταρίδης ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά, δημιουργική, παραγωγική επισημαίνοντας: «Παρά την δυσχερή οικονομική κρίση, η πολιτεία φρόντισε την παιδεία έτσι ώστε, όλα τα σχολεία της Πιερίας να έχουν επάρκεια σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Σήμερα θα πάρετε τα βιβλία, θα πάρετε το εβδομαδιαίο πρόγραμμα. Aπό εσάς αναμένουμε  ζήλο και ανταπόκριση».

Χαιρετισμό με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς απηύθυναν επίσης, ο Διευθυντής του 4ου ΓΕΛ Κατερίνης Νίκος Τσιαλός και η Διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Αικ. Πιτσιάβα.

Στην τελετή αγιασμού παρέστησαν επίσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης Αθανάσιος Λιακόπουλος, περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων κ.α.


Αξίζει να σημειωθεί, ότι, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των σχολικών κτιρίων, ο Δήμος Κατερίνης ιεραρχώντας τις πραγματικές ανάγκες όλων ανεξαιρέτως των σχολικών μονάδων, προέβη σε μια σειρά εργασιών στη διάρκεια του καλοκαιριού, προκειμένου να καλύψει επαρκώς τις ανάγκες των σχολικών μονάδων του Δήμου.

Με εντολή του Δημάρχου Κατερίνης, τα συνεργεία έδωσαν προτεραιότητα στα θέματα υγιεινής, ασφάλειας και λειτουργικότητας, ενώ έγιναν και παρεμβάσεις αισθητικής αναβάθμισης (ελαιοχρωματισμοί κλπ).

Σε όλα τα σχολικά κτίρια έγιναν έλεγχοι και επισκευές σε επίπεδο υποδομών, ενώ οι υπηρεσίες του Δήμου θα συνεχίσουν τις παρεμβάσεις και κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, όπου απαιτηθούν.