Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Το Παραδικαστικό Κύκλωμα Αθανασίου - ΒΙΝΤΕΟ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου
Αποκάλυψη: Το Παραδικαστικό Κύκλωμα Αθανασίου - ΒΙΝΤΕΟ
Ραγδαίες εξελίξεις οι οποίες επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες στελεχών της Χρυσής Αυγής
για συμμετοχή του υπουργού Δικαιοσύνης σε παραδικαστικό κύκλωμα το οποίο λυμαίνεται το χώρο της δικαστικής εξουσίας, έφερε στο φως ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, με αφορμή έρευνα για όσα συμβαίνουν στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ εκπομπής του ανωτέρω τηλεοπτικού σταθμού, στη δικογραφία σχετικά με εγκληματική οργάνωση που δρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, εμπεριέχονται κασέτες της ΕΥΠ, των οποίων το περιεχόμενο αποτελεί βόμβα στα θεμέλια αφενός της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης και αφετέρου στην ίδια τη Χούντα Σαμαρά!

Συγκεκριμένα, σε κασέτες της ΕΥΠ, καταγράφονται συνομιλίες προέδρου μεγάλης ΠΑΕ με δικηγόρο, όπου ο τελευταίος χρησιμοποιεί το όνομα του Χαράλαμπου Αθανασίου (νυν υπουργού Δικαιοσύνης) για δικαστικές υποθέσεις, θεωρώντας εμμέσως αυτές ως εύκολα αντιμετωπίσιμες, εξαιτίας του κοινού τόπου καταγωγής δικαστικών λειτουργών της συγκεκριμένης υπόθεσης με τον υπουργό! Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται "ο εισηγητής της δικαστικής υπόθεσης (σ.σ. για την οποία συζητούν οι δύο άνδρες) ανήκει στο «περιβάλλον Αθανασίου»"!

Πρόκειται δηλαδή, για έμμεση πλην σαφέστατη και ξεκάθαρη διαπίστωση πως ο εισηγητής της υπόθεσης που αφορά τους δύο άνδρες, είναι "προσβάσιμος" ( σ.σ. προς διευκόλυνση) διότι ανήκει στο «περιβάλλον Μπάμπη»!

Το πλέον σημαντικό στοιχείο της αποκάλυψης αυτής, είναι το γεγονός πως η συγκεκριμένη τηλεφωνική συνομιλία έχει καταγραφεί στις 28 Ιουνίου 2012, ήτοι 7 ημέρες μετά την ορκωμοσία του Χαράλαμπου Αθανασίου ως αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και ένα έτος σχεδόν προ της τοποθετήσεως Αθανασίου στο υπουργείο Δικαιοσύνης! Με απλά λόγια, η εμπλοκή του Αθανασίου σε παραδικαστικό κύκλωμα ήταν εν γνώσει της ΕΥΠ, όπερ σημαίνει πως η τοποθέτησή του από τη Χούντα Σαμαρά ως πολιτικού προϊσταμένου του υπουργείου Δικαιοσύνης συνιστά ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ!

Παρατίθεται αυτούσιο το κομμάτι της τηλεφωνικής συνομιλίας, όπως αποκαλύφθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό:

ΒΙΝΤΕΟ - 


28/06/12 , πρόεδρος μεγάλης ΠΑΕ (Β) συνομιλεί με δικηγόρο (Μ)


Β: Έλα.

Μ: Έλα ρε μπλόκαρε το μυαλό μας. Αφού είχαμε το δικόγραφο. Ο Γ είναι περιβάλλον Αθανασίου. Ήταν όμως αυτός που ήταν και στην τριμελή, που ήταν λίγο αρνητικός απέναντί μας, τότε στην αναστολή. Ζαμάνφου τύπος, έχει σπίτι στη Πέτρα της Μυτιλήνης, έχω μάθει είναι περιβάλλον Μπάμπη. Πάντως και πρόεδρος αν δεν αλλάξει τώρα 30/06 μεθαύριο, ο Κ, αυτός είναι Κερκυραίος. Η βασική δουλειά είναι ο εισηγητής, τώρα εμείς θα τσεκάρουμε αύριο αν συνταξιοδοτούνται 30/06. Πάντως, είναι περιβάλλον... Από κανένα, δύο πρόχειρα σκαναρίσματα.

B: Πώς σου φάνηκε ο Χ ;

Μ: Τέλος πάντων θα τα πούμε από κοντά.

Λίγο αργότερα ο δικηγόρος (Μ) επικοινωνεί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ίδιας μεγάλης Π.Α.Ε. (Γ):

Μ: Έλα, είχε μπλοκάρει το μυαλό μου. Αφού τα είχαμε τα ονόματα: Γ, Κ και δεν είχαμε πει ότι το Γ τον είχαμε και στη τριμελή. Το είπα και στον πρόεδρο το είπα και στον Χ, ο Γ είναι Μυτιληνιός, περιβάλλον του συνονόματου του άλλου που λέγαμε, κατάλαβες του Χαράλαμπου εκεί. Ζαμάνφου και στην πέτρα Μυτιλήνης. Τώρα θα δούμε όλα τα άλλα και να ξέρεις ότι ο Σωκράτης τον σιχαίνεται τον Χ για διαφόρους λόγους για αυτό δεν θέλω να του πούμε... γιατί θα στενοχωρεθεί ο πρόεδρος, θα πει που μπλέξατε με τον μαλ... Το ξέρει ο πρόεδρος, κατάλαβες ;

Γ: Ναι. Ok.

M: Για κάποιους λόγους αλλά θα σου πω κάποια άλλη στιγμή

Υπενθυμίζεται ότι ο επίορκος υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, «εγγυήθηκε» στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής μια... «δίκαιη ΠΟΛΙΤΙΚΗ δίκη»!