Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ: Να επιστρέψει λευκό και ως απαράδεκτο το ερωτηματολόγιο Φούχτελ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Κατερίνη Άλλος Δρόμος
Η απροκάλυπτη και κυνική στάση των επίσημων τεχνοκρατικών συμβούλων της Ελληνικής Κυβέρνησης ξαναχτύπησε με τις αποικιοκρατικού τύπου παρεμβάσεις του κυρίου Φούχτελ.

Με νωπή την εμπειρία της ελληνικής εκδοχής του ΤΑΙΠΕΔ για την Πιερία και την Κατερίνη, επιχειρείται μία ακόμη ύποπτη καταγραφή πολύτιμων παραγωγικών και φυσικών πόρων και ανθρώπινου δυναμικού του τόπου μας από μη θεσμοθετημένες αρχές και πιθανούς συνεργούς τους επικεφαλής των Δήμων και των Περιφερειών όλης της χώρας.
Το «ερωτηματολόγιο» Φούχτελ ή καλύτερα το πλήρες κοινωνικό και οικονομικό φακέλωμα του Δήμου Κατερίνης βρίσκει κατηγορηματικά απέναντι τον ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ. Όχι από φόβο, αλλά με πλήρη συνείδηση ότι όπως και στην περίπτωση του ΤΑΙΠΕΔ είναι προπομπός καταστροφικών επιλογών. Το μόνο που θα μπορούσε να κάνει προς το παρόν η ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ θα ήταν να στηρίξει τον αγώνα των Ελλήνων για την αποκατάσταση της διεθνούς νομιμότητας με την καταβολή των γερμανικών επανορθώσεων και των αποζημιώσεων που οφείλουν στα θύματα της γερμανικής κατοχής. Στο Ελατοχώρι και τον Τρίλοφο οι απώλειες προκαλούν ακόμη πόνο και οδύνη.
Καλούμε τον Δήμαρχο Κατερίνης και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου στο οποίο θα θέσουμε άμεσα το θέμα, αν έχει φτάσει και στο Δήμο Κατερίνης το ερωτηματολόγιο Φούχτελ, να επιστραφεί ως απαράδεκτο.  Συν τοις άλλοις αποτελεί και ευθεία προσβολή της πολιτικής και οικονομικής αυτοτέλειας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που  δοκιμάζεται ήδη τα τελευταία χρόνια από τις κυβερνητικής επιλογές που λειτουργούν ως ιμάντας μεταφοράς των μνημονιακών  βαρβαροτήτων.


Υπάρχει χρόνος αν υπάρχει πολιτική Βούληση, ο Δήμος Κατερίνης αντί εκ νέου όπως και στην περίπτωση του ΤΑΙΠΕΔ να αναζητήσει τρόπους «συνεννόησης»,  να στείλει και πάλι ένα ερωτηματολόγιο προς την Κυβέρνηση με θέματα που ταλανίζουν εδώ και εβδομάδες την Τοπική Κοινωνία, χωρίς να υπάρχουν απαντήσεις. Θέματα όπως η τύχη της γέφυρας του Κορινού, η αύξηση των δημοτικών τελών, η κινητικότητα στην Τ.Α. , το αδιέξοδο του ΧΥΤΑ Κατερίνης, το τυρί στην φάκα με τον ΕΝΦΙΑ ως δημοτικό φόρο και αρκετά ακόμη. Αυτό το ερωτηματολόγιο δεσμευόμαστε να παρουσιάσουμε στην ερχόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.