Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ
 Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (European Mobility Week), από το 2002, έχει καθιερωθεί ως σημαντικός θεσμός για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας. Σκοπός των δράσεων
που υλοποιούνται κάθε χρόνο το διάστημα από 16 ως 22 Σεπτεμβρίου είναι η ενθάρρυνση των Ευρωπαϊκών Τοπικών Αρχών και Φορέων για την εφαρμογή μέτρων και πολιτικών βιώσιμων μεταφορών με την χρήση, μεταξύ άλλων, εναλλακτικών μέσων μετακίνησης.
Κορύφωση των εκδηλώσεων αποτελεί η «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο» (22 Σεπτεμβρίου) η οποία από το 2000 διοργανώνεται σε ευρωπαϊκή κλίμακα. Την ημέρα αυτή, οι αρχές πολλών πόλεων κλείνουν το κέντρο τους για τα αυτοκίνητα και ενθαρρύνουν τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν για τις μετακινήσεις τους τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ποδήλατα, αλλά και τα πόδια τους.


Το 2013 συμμετείχαν ενεργά στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» περισσότερες από 1.930 πόλεις από 47 Ευρωπαϊκές και μη χώρες. Η Λιουμπλιάνα στη Σλοβενία βραβεύτηκε το 2013 από ειδική ανεξάρτητη επιτροπή εμπειρογνωμόνων ως η πόλη με τις καλύτερες επιδόσεις στην προώθηση βιώσιμων, εναλλακτικών τρόπων μεταφοράς και στην ενεργή συμμετοχή των πολιτών.
Το σύνθημα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας για το 2014 είναι «οι δρόμοι μας, η επιλογή μας» (our streets, our choice) εστιάζοντας στη διασύνδεση της αστικής μετακίνησης και της ποιότητας ζωής καθώς και στο πως μπορούμε να διευκολύνουμε την συνύπαρξη των MMM, των πεζών, των ποδηλάτων και των οχημάτων.
Για άλλη μια χρονιά η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας κινητοποιείται και υλοποιεί σειρά εκδηλώσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών, των αυτοκινητιστών και των αρμόδιων αρχών απέναντι στη χρήση εναλλακτικών μορφών μετακίνησης και κυρίως του ποδηλάτου.
Διεκδικούμε ασφάλεια και ελευθερία στις μετακινήσεις μας εντός του πολεοδομικού ιστού της πόλης. Σε αυτήν την προσπάθεια ο σύλλογος καλεί όλα τα μέλη, τους φίλους και τους συμπολίτες να συνδράμουν στις εκδηλώσεις ώστε το αίτημα για καλύτερη ζωή και καθαρότερο περιβάλλον να εισακουστεί.


Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Ποδηλατικής Από-Δρασης (15-21 Σεπτεμβρίου)

·        Δευτέρα 15/9- Πέμπτη 19/9:  ενημερωτικές επισκέψεις σε σχολεία του νομού από τον Τομέα της Ποδηλατικής Παιδείας.

·        Τρίτη 16/9 :  διανομή ενημερωτικού υλικού στους δρόμους της πόλης

·        Τετάρτη 17/9: βραδυνή ποδηλατοβόλτα της Τετάρτης

·        Παρασκευή 19/9: επίδειξη- εξάσκηση κίνησης με ποδήλατα στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Κατερίνης για παιδιά δημοτικού.

·        Απόγευμα Παρασκευής 19/9 & Σαββάτο 21/9:     διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων από το περίπτερο του Συλλόγου στην πλατεία Ελευθερίας.

·        Κυριακή 21/9:  Ποικίλες ποδηλατικές και μη δράσεις στο κέντρο της Κατερίνης. Κατασκευές, επιδείξεις, παρουσιάσεις και παιχνίδια για μικρά και μεγάλα παιδιά. Με την συνδρομή της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας, της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας και της Μητέρας Γης.

·        Απόγευμα Κυριακής 21/9: 3ο Ποδηλατικό Κυνήγι Θησαυρού (για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο www.podilatikiapodrasi.gr και στο 6981448978)
Σας περιμένουμε όλους και όλες για να γιορτάσουμε με τα ποδήλατά μας για λίγες μέρες μια «ελεύθερη» πόλη, να ανταλλάξουμε απόψεις και να συμβάλλουμε μαζί ώστε η πόλη μας να γίνει μια πόλη παράδειγμα που σέβεται το περιβάλλον και τους πολίτες της.