Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

ΝΕΡΙΤ: Νέα παραίτηση εξαιτίας ευθείας κυβερνητικής παρέμβασης...

Φουντώνει η κόντρα της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ
Μετά τον πρόεδρο και τον αναπληρωτή πρόεδρο, παραιτήθηκε το μέλος του Εποτπικού Συμβουλίου Χρήστος Χωμενίδης. 
Στην επιστολή παραίτησής του κατήγγειλε ευθεία κυβερνητική παρέμβαση στο θέμα της

μετάδοσης της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα από τη ΔΕΘ.

Είναι τέτοιος ο πανικός του πρωθυπουργού που επιλέγει τη φυγομαχία και προσπαθεί να φιμώσει την αξιωματική αντιπολίτευση, επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Στην ανακοίνωσή του ζητά το θέμα της ΝΕΡΙΤ να έρθει άμεσα στη Βουλή και η κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις. 

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Χωμενίδη: 

«Μετά τα πρόσφατα γεγονότα, αναγκάζομαι να υποβάλω την παραίτηση μου από τη θέση του μέλους του Εποπτικού Συμβουλίου.

Δεν πρόκειται για το εάν η ομιλία ή και η συνέντευξη τύπου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης έπρεπε να μεταδοθούν απευθείας από την ΝΕΡΙΤ.

Πρόκειται για την ευθεία κυβερνητική παρέμβαση, η οποία αμφισβήτησε στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΝΕΡΙΤ τη δυνατότητά του να επιλαμβάνεται ζητημάτων, που ανήκουν αποκλειστικά και μόνον στην αρμοδιότητα μιας Δημόσιας -και ανεξάρτητης από κόμματα και πολιτικά πρόσωπα- Ραδιοτηλεόρασης. Και οδήγησε στην παραίτηση του καθηγητή Αντώνη Μακρυδημήτρη.

Εδώ και έναν περίπου χρόνο, προσπαθούμε υπό την προεδρία σας, αντιμετωπίζοντας τις πιο πιθανές και απίθανες δυσκολίες, να θέσουμε τις βάσεις για να οικοδομηθεί μια νέου τύπου Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Η οποία δεν θα κηδεμονεύεται, δεν θα ποδηγετείται, δεν θα χρησιμοποιείται από την εκάστοτε κυβέρνηση. Ούτε και θα μοιράζεται σε σφαίρες επιρροής ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις ανάλογα με τη δύναμη της καθεμιάς.

Γι αυτή μας την προσπάθεια τα πρόσφατα γεγονότα αποτέλεσαν βαρύ πλήγμα. Εάν τα δεχθούμε ως τετελεσμένα, το μέχρι σήμερα έργο μας επί της ουσίας ακυρώνεται. Εάν δεχθούμε ότι κρίσιμες –ή και μη κρίσιμες- αποφάσεις λαμβάνονται και κάπου αλλού και από κάποιους άλλους, υπομονομεύουμε εκόντες-άκοντες το παρόν και το μέλλον της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης

Λυπάμαι πολύ».



Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ 

«Σε συνέχεια των παραιτήσεων του Προέδρου και του αναπληρωτή προέδρου της ΝΕΡΙΤ, η παραίτηση του μέλους του Εποπτικού Συμβουλίου Χ. Χωμενίδη, επιτείνει το μείζον θέμα για την κυβέρνηση, η οποία εξαιτίας των ωμών παρεμβάσεών της στο νέο ραδιοτηλεοπτικό μόρφωμα, αμφισβητεί έμπρακτα την ίδια τη λειτουργία του» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, έχει καταδειχθεί πλέον σε όλες της τις διαστάσεις η εγκληματική επιλογή του κλεισίματος της ΕΡΤ, ενώ «είναι τέτοιος ο πανικός του πρωθυπουργού μπροστά στην κυβερνητική αποσάθρωση που επιλέγει τον προσφιλή στον ίδιο δρόμο της φυγομαχίας και κρυπτόμενος προσπαθεί να φιμώσει την αξιωματική αντιπολίτευση».
Καταλήγοντας ζητεί το θέμα της ΝΕΡΙΤ να έρθει άμεσα στη Βουλή και η κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις, «σεβόμενη τους στοιχειώδεις κανόνες του πολιτικού διαλόγου».



http://www.rthess.gr/