Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Η Υποβάθμιση-Απαξίωση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς μας

Σκαιόν το πλουτείν κ’ άλλο μηδέν ειδέναι.: Ευριπίδης ( 480-406 π.Χ. , Αρχαίος τραγικός)
Κάπου στο κέντρο των Αθηνών υπάρχει ένα μεγάλο άλσος, το λένε Πεδίον του Αρεως

Η ονομασία του δέν είναι τυχαία. Είναι ένας χώρος αφιερωμένος στη Μνήμη των μεγάλων εκείνων Ανδρών, που ξεχωριστά τίμησαν την Πατρίδα. Για τον λόγον αυτόν ακριβώς υπάρχει και η λεωφόρος των Ηρώων σε ένα σημείο του Αλσους, όπου την δεκαετία του 30 τοποθετήθηκαν οι προτομές των Ηρώων. Εκεί μεταφέρθηκαν και τα οστά του Αλέξανδρου Υψηλάντη του αρχηγού της Φιλικής Εταιρείας, ο οποίος πρώτος ξεκίνησε την Επανάσταση του Γένους ενάντια στην τουρκική τυραννία τόν Φεβρουάριο του 1821 περνώντας με τα στρατεύματα του τόν ποταμό Προύθο.
Στόν χώρο αυτό σήμερα πρός δόξαν του κράτους των γραικύλων, εκεί όπου ευρίσκονται τα οστά αυτού ο οποίος κήρυξε πρώτος την Εθνική μας Επανάσταση επικρατεί κάθε βράδυ το έγκλημα και η λεωφόρος των Ηρώων όπου υπάρχουν οι προτομές των Αγίων του Εθνους, είναι πλέον μία πιάτσα όπου συχνάζουν πόρνες, πρεζέμποροι και καταυλίζονται λαθρομετανάστες!!! Δέν είναι τυχαία όλα αυτά…….
Δέν είναι τυχαίο ότι στο ίδιο το Εθνικό μας Θέατρο παρουσιάστηκε μία παράσταση, στην οποία κατεξευτελίζετο η μνήμη του Εθνομάρτυρα Αθανασίου Διάκου, ο οποίος προς δόξαν της θολοκουλτούρας παρουσιαζότανε σάν ένας ιδιοκτήτης ψητοπωλείου, τόν οποίο απατά η γυναίκα του με έναν…λαθρομετανάστη !!! Δέν είναι τυχαίο ότι ο διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη αυτής της παραστάσεως επιβραβεύτηκε απο την κυβέρνηση των “εθνικοφρόνων” της Ν.Δ. με παράταση της θητείας του……… Ολα αυτά από το “ελληνικό κράτος”. Δέν ειναι τυχαίο ότι εν ονόματι αυτής της σάπιας ψευτοδημοκρατίας τους καταξευτελίζουν κάθε ιερό και όσιο, το οποίο αφορά είτε την Πίστη, είτε την Ιστορία του Γένους μας. Σκοπός τους η “από-ιεροποίηση”, γιατί γκρεμίζοντας σύμβολα….Αγίους και Ηρωες….ξεριζώνουν απο την ψυχή του λαού μας κάθε δύναμη αντίστασης ενάντια στα σχέδια τους να μεταβάλλουν το Εθνος των Ελλήνων σε μιά άβουλη και απρόσωπη μάζα καλών πολιτών της εποχής της παγκοσμιοποίησης..υπο το δόγμα της Νέας Τάξης Πραγμάτων.