Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφίας Μαυρίδου με την υφυπουργό Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ
             Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφίας Μαυρίδου,
                     με την υφυπουργό Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα

Την υφυπουργό Υγείας, κ. Κατερίνα Παπακώστα, υποδέχτηκε η Αντιπεριφερειάρχης
Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014, στο γραφείο της στην έδρα της Π.Ε.Πιερίας.

Ο υφυπουργός Υγείας αποδέχτηκε την πρόσκληση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας και στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Πιερία για τα εγκαίνια της νέας Ψυχιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, συναντήθηκε με την κ. Σοφία Μαυρίδου για θέματα που αφορούν την Πιερία και που άπτονται της αρμοδιότητας της υφυπουργού.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Πιερίας, κ. Δημήτρης Χριστογιάννης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε.Πιερίας, κ. Στέφανος Μπιτόπουλος, ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Π.Ε.Πιερίας, κ. Δημήτρης Ρουκάς και ο Συνεργάτης της Αντιπεριφερειάρχη, κ.Νικόλαος Λαμπονίκος.


Στη διάρκεια της συνάντησης η  Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας αιτήθηκε  από την υφυπουργό Υγείας τη συνδρομή της για τη στελέχωση του Νοσοκομείου Κατερίνης με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, θίγοντας ιδιαίτερα την υποστελέχωση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Κατερίνης και τη στελέχωση της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας  με ιατρό, για την εύρυθμη λειτουργία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε.Πιερίας.

«Οι χαλεποί καιροί που ζούμε ζητούν αν μη τι άλλο κοινωνική αλληλεγγύη. Στήριξη των ανθρώπων τόσο σε δωρεάν παροχή βασικών υπηρεσιών υγείας, όπως, φαρμάκων, εμβολίων και κυρίως αίματος και παραγώγων αίματος», επεσήμανε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, υπογραμμίζοντας την επιτακτική ανάγκη στήριξης των ανασφάλιστων και οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας.

Παράλληλα, η κ. Σοφία Μαυρίδου,  έθεσε επι τάπητος τη διοικητική έγκριση
στις Περιφερειακές Ενότητες από το υπουργείο Υγείας, δημιουργίας  «Ιατρικού σημείου έκτακτων περιστατικών» με σκοπό την παροχή πρώτων βοηθειών σε εργαζομένους και πολίτες που εξυπηρετούνται στις υπηρεσίες των Π.Ε. αλλά και δημιουργίας «Τράπεζας αίματος και παραγωγων αίματος» από υπαλλήλους των Περιφερειακών Ενοτήτων, από τις οποίες (τράπεζες)  θα εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα οι εργαζόμενοι των Περιφερειών και σε περίπτωση επάρκειας και οι πολίτες.


«Στο πλαίσιο της ανάδειξης του κοινωνικού προσώπου της Αιρετής Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας,  ως αυτοδιοικητικός θεσμός συνεργάζεται και ενεργοποιεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, εθελοντές και πολίτες, αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες που έχει για την άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη σε θέματα δημόσιας υγείας πρόληψης και αντιμετώπισης και προσβλέπουμε σε μια αγαστή συνεργασία με το υπουργείο Υγείας για τη στήριξη των προσπαθειών μας προς την κατεύθυνση αυτή», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.

Από την πλευρά της η υφυπουργός Υγείας, ανέφερε ότι θα εξετάσει τα ζητήματα με την δέουσα προσοχή και ευαισθησία και ότι στόχος αποτελεί η ενίσχυση των ιατρικών υπηρεσιών με στόχο την άμεση και καλύτερη παροχή υπηρεσιών και εξυπηρέτηση των πολιτών της περιφέρειας.

Στο τέλος της συνάντησης στην υφυπουργό Υγείας προσφέρθηκε καλάθι με τοπικά προϊόντα και ως αναμνηστικά δώρα,  βιβλία για τον Όλυμπο και την ιστορία της περιοχής.