Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ « ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ» ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος....ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Ως συνδυασμός «Νέα Εποχή» αποφασίσαμε σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο  να κινηθούμε ομόφωνα και δημοκρατικά σε ότι αφορά τις  ψηφοφορίες για το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου καθώς επίσης και για την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας
Ζωής .  Η υπόσχεση που δώσαμε τόσο στους ψηφοφόρους μας όσο και στους υποψηφίους μας , να ακολουθήσουμε μια δημοκρατική και ουσιαστική αντιπολίτευση τηρήθηκε στο έπακρον ευθύς εξαρχής.
Προς έκπληξη μας όμως διαπιστώσαμε πως δεν τηρήθηκε το ίδιο και από την μείζονα αντιπολίτευση. Προφανώς ο «Άλλος Δρόμος για το Δήμο Κατερίνης», είναι ίδιος με τον προηγούμενο ή τέλος πάντων κάπου διασταυρώνονται.
Μάλλον η «ουσιαστική αντιπολίτευση» που υποσχέθηκε η παράταξη του κ. Γιαννούλη  ότι θα ακολουθήσει  πάει περίπατο μιας και την Κυριακή  με την δική της ψήφο νομιμοποίησε  τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να τους κλείνει για τα επόμενα 5 χρόνια το μικρόφωνο και να τους εγκαλεί ξανά στην τάξη.
Δανείζομαι τα ίδια σας  τα λόγια κ. Γιαννούλη.  « Η Ισχύς ή το ποσοστό της εκλογικής νίκης για την δημοτική διοίκηση, δεν σηματοδοτεί ούτε εκπτώσεις αλλά ούτε και μείωση της έντασης για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο μίας δημοτικής διοίκησης, δείγματα γραφής της οποίας προσπεράστηκαν με ξεπερασμένες και δυστυχώς πολύ αναχρονιστικές μεθόδους. Ξέρουν πολύ καλά, πως το καταπίστευμα αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης σε πρόσωπα και πολιτικές είναι πολύ μικρότερο από το μέγεθος της εξάρτησης ενός πελατειακού συστήματος που έχει βαθιές ρίζες».
Ψηφίσατε ουσιαστικά ομόφωνα  την παράταξη  που θεωρείται ότι δεν σέβεται το θεσμό της αντιπολίτευσης. Ξεχάσατε πιθανόν πως στο παρελθόν οι κύριοι τους οποίους ψηφίσατε  έκλειναν  τα μικρόφωνα σε δημοτικούς συμβούλους που τώρα ανήκουν στον συνδυασμό σας.  Με «δημοκρατικές διαδικασίες» διεκδικήσατε αλαζονικά και με δόση καρεκλολαγνείας τις τρεις θέσεις στην Οικονομική Επιτροπή και τις υπόλοιπες τρεις στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Και αν η ιδεολογία μας για το δήμο μας δεν σας αρμόζει τότε κοιτάξτε δίπλα σας και σεβαστείτε όλους αυτούς που περιμένουν από εσάς μια πραγματοποίηση όσων λέγατε  προεκλογικά.  Έχετε ήδη χωριστεί όπως διαφαίνεται σε εκλεγμένους που αποφασίζουν και σε μη εκλεγμένους που περιμένουν να ερωτηθούν.
Εμείς ως «Νέα Εποχή» έχουμε μάθει  πως ο όρκος μας είναι ιερός. Σε καμία  περίπτωση δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε, αλλά ούτε και να κάνουμε εκπτώσεις, ούτε για χάρη της «πανηγυρικής πρώτης ημέρας» του δημοτικού συμβουλίου. 
Ακόμη και όλο το δημοτικό συμβούλιο να βρούμε απέναντί μας , δε θα διστάσουμε στιγμή για όλα αυτά τα οποία πρεσβεύουμε.