Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ
 ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Με χαρά αλλά και αγωνία αναμένουμε να ξεκινήσει ακόμη ένα ενδιαφέρον ταξίδι στον κόσμο
της γνώσης,  με την έναρξη και της φετινής σχολικής χρονιάς.

Από καρδιάς απευθύνω τις πιο θερμές μου ευχές στους μαθητές όλων των βαθμίδων για υγεία, δύναμη, υπομονή και πίστη στα όνειρά τους.

Στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς εύχομαι να στηρίζουν, να ενθαρρύνουν, να εμπνέουν και να συμπαραστέκονται με ψυχραιμία και αγάπη στα παιδιά στο δύσκολο έργο που καλούνται να φέρουν εις πέρας.

Οι γνώσεις και οι αξίες που θα αποκομίσετε από το σχολείο θα αποτελούν ανεκτίμητη κληρονομιά για όλη σας τη ζωή και τα ισχυρά εφόδια για να αντιμετωπίσετε προκλήσεις και ανταγωνισμούς. Χαρείτε και απολαύστε τις στιγμές ανεμελιάς και αθωότητας, που θα σας συντροφεύουν στην πορεία της ζωής σας.


Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, είναι αρωγός και συνοδοιπόρος των μαθητών και των εκπαιδευτικών στην παιδεία και την εκπαίδευση. Βρίσκεται πάντα δίπλα τους με κάθε δυνατό τρόπο και μέσο ώστε να διασφαλίσει τις προϋποθέσεις για την επίτευξη των ευγενών προσδοκιών της μάθησης και της ποιοτικής αναβάθμισης σώματος και πνεύματος.


Με γνώμονα την απρόσκοπτη υλοποίηση του παιδαγωγικού και εκπαιδευτικού έργου, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας μέσω Προγραμματικής Σύμβασης με το Δήμο Δίου – Ολύμπου, ολοκλήρωσε το έργο με τίτλο «ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ», το οποίο παρεδόθη διοικητικά. Τα εγκαίνια του νέου σχολικού συγκροτήματος που αποτελεί κόσμημα για την Πιερία, θα γίνουν στα μέσα Σεπτεμβρίου. Επίσης, μέσω προγραμματικής σύμβασης που υπεγράφη με το Δήμο Πύδνας – Κολινδρού, θα υλοποιηθεί το έργο με τίτλο «Επισκευή – Συντήρηση Σχολικών Κτιρίων Δήμου Πύδνας – Κολινδρού».




Η παιδεία είναι η σημαντικότερη επένδυση για τον άνθρωπο και για να παραδώσουμε στα παιδιά ένα ποιοτικό και ουσιαστικό εκπαιδευτικό σύστημα αλλά και τις κατάλληλες συνθήκες προκειμένου τα παιδιά να λάβουν γνώση αρχές και ιδανικά,  να «ξεδιπλώσουν» τα ταλέντα τους και να ολοκληρώσουν την προσωπικότητά τους, θα δουλέψουμε σκληρά σεβόμενοι την εκπαιδευτική κοινότητα και με στόχο την καλύτερη παροχή εκπαίδευσης.
                                    

Καλή και παραγωγική χρονιά!

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας


Σοφία Μαυρίδου