Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, στην εκδήλωση (αφιέρωμα στην Φιλική Εταιρεία) της Εστίας Πιερίδων Μουσών στο Ναύπλιο

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
 Tον Δήμο Κατερίνης, εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αθανάσιος Λιακόπουλος στο ιστορικό-λογοτεχνικό και μουσικό αφιέρωμα-τιμή  για την συμπλήρωση
δύο αιώνων από τη γενέθλιο ημέρα ( 14-9-1814 ) της ίδρυσης της Φιλικής Εταιρείας, το οποίο παρουσίασαν η χορωδία της Ε.Π.Μ. με τη συμμετοχή της Δημοτικής ορχήστρας Λιτοχώρου «Ιωάννης Σακελλαρίδης» το περασμένο Σάββατο, στο Ναύπλιο.


Όπως σημείωσε ο κ. Λιακόπουλος στην ομιλία του: «Αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα να εκπροσωπώ το Δήμο Κατερίνης σ’ αυτό τον ιστορικό χώρο, την πρώτη Βουλή των Ελλήνων με αφορμή την εκδήλωση για τα διακόσια χρόνια από την ίδρυση  της Φιλικής Εταιρείας. Μεταφέροντας και τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, θέλω να συγχαρώ τους εμπνευστές της σημερινής εκδήλωσης, τον πρόεδρο της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη, τον μαέστρο Ευθύμιο Μαυρίδη και τον πρόεδρο του πολιτιστικού οργανισμού του Δήμου Ναυπλιέων Παναγιώτη Μελισσινό».


Επιπλέον, ο κος Λιακόπουλος, με αφορμή την συμπλήρωση των 60 χρόνων πολιτιστικής διαδρομής της Εστίας Πιερίδων Μουσών συνεχάρη τον πρόεδρο, το Δ.Σ. και όλα τα ενεργά μέλη του συλλόγου «για την διαχρονικά πολύτιμη συμβολή τους στη διαμόρφωση στέρεας πολιτιστικής ζωής στον τόπο μας». Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης: «Αισθάνομαι τιμή και υπερηφάνεια που αποτελώ και εγώ μέλος αυτής της μεγάλης και δημιουργικής πολιτιστικής οικογένειας της Πιερίας».


Τέλος, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης Αθανάσιος Λιακόπουλος, ο πρόεδρος της Ε.Π.Μ. Κατερίνης Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού και Πολιτισμού Ιωάννη Ανδριανού, του προέδρου της Εταιρείας Ελλήνων Ευεργετών Ανάστου Δημητρόπουλου και της Γεν. Γραμματέως Σοφίας Μιχαλοπούλου, του Αντιδημάρχου Ναυπλιέων Γεωργίου Καχριμάνη και του προέδρου του ΔΟΠΠΑΤ Παναγιώτη Μελισσινού, κατέθεσαν στεφάνια στο ταφικό μνημείο του Δημητρίου Υψηλάντη.