Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Κορυφαίο τρακτέρ το Deutz-Fahr 6180 σε οικονομία καυσίμου

Ως κορυφαίο τρακτέρ σε οικονομία καυσίμου, στην κατηγορία του αναδείχθηκε το Deutz-Fahr 6180.
Τα αποτελέσματα της δοκιμής Profi-Powermix, στα νέα τρακτέρ Deutz-Fahr της σειράς 6 από τον οργανισμό  DLG (Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft), επιβεβαιώνουν και επισήμως το ρεκόρ οικονομίας καυσίμου diesel για τα συγκεκριμένα μοντέλα, στην κατηγορία τους. Καθοριστική συμβολή στο συγκεκριμένο ρεκόρ έχουν οι κινητήρες  DEUTZ TCD 6.1 L06 4V Tier 4i, τεχνολογίας SCR,  με τους οποίους εφοδιάζεται το τρακτέρ 6180 της μάρκας.

Οι δοκιμές POWERMIX έγιναν στο διεθνώς αναγνωρισμένο κέντρο δοκιμών  DLG, στο  Gross-Umstadt της Γερμανίας. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η δοκιμή Powermix έχει σχεδιαστεί πάνω σε πραγματικά σενάρια λειτουργίας των τρακτέρ, προκειμένου να αποδώσει πραγματικές ενδείξεις ως προς την κατανάλωση καυσίμου. Έτσι, παρά το γεγονός ότι το  τεστ  πραγματοποιείται σε μια πίστα δοκιμών για να εξασφαλισθεί η τυποποίηση, οι συνθήκες λειτουργίας  έχουν σχεδιαστεί για να προσδώσουν  μια πιο ακριβή ένδειξη της οικονομίας καυσίμου,  προσομοιώνοντας τις συνθήκες εργασίας για τα τρακτέρ, όπως στην πραγματικότητα. Το τεστ βασίζεται στην κατανάλωση καυσίμου για μια ποικιλία διαφορετικών κύκλων εργασίας, συμπεριλαμβανομένων και των υδραυλικών.

Το Profi, ένα από τα κορυφαία περιοδικά στους  τομείς αξιολόγησης, επιστημονικών δοκιμών,  σύγκρισης αλλά και παροχής συμβουλών σχετικά με γεωργικά μηχανήματα, δημοσίευσε πρόσφατα τα αποτελέσματα των δοκιμών Powermix για το Deutz-Fahr 6180. Στο συγκεκριμένο άρθρο παρουσιάζεται πως αυτό το τρακτέρ, προσφέρει την καλύτερη οικονομία καυσίμου στην κατηγορία του.  Η κατανάλωση αυτού του μοντέλου στις μετρήσεις Powermix, το τοποθετεί  στην κορυφή της κατηγορίας του με απόδοση 266 g/kWh, κάτι που πρακτικά  σημαίνει σχεδόν 10% λιγότερο καύσιμο, κατά μέσο όρο,  από όλους τους άλλους ελκυστήρες  που έχουν δοκιμαστεί  μέχρι το Μάρτιο του 2014.
 

Τα τρακτέρ Deutz-Fahr της σειράς 6, κατασκευάζονται για να αποδίδουν αλλά και για να αντέχουν. Προσφέρουν την μέγιστη δυνατή ευελιξία με υψηλές παραγωγικές δυνατότητες που καλύπτουν στο έπακρο τις μεγάλες και μεσαίες γεωργικές εκμεταλλεύσεις. Γνωρίστε και εσείς τα κορυφαία τρακτέρ Deutz–Fahr της σειράς 6 και θα γίνουν ο ακούραστος συνεργάτης στο προσοδοφόρο χωράφι σας.