Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος προκάλεσε το ρωσικό βέτο στα ελληνικά προϊόντα

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Β.ΝΟΥΛΕΖΑ
Η Συγκυβέρνηση επιπόλαια χωρίς εθνική στρατηγική και αυτόνομη εξωτερική πολιτική απέναντι στην ομόθρησκη Ρωσία ταυτίσθηκε απόλυτα  με την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ που στηρίζουν την
ακροδεξιά Κυβέρνηση της Ουκρανίας και τίθενται εναντίον της Ρωσίας και επέβαλαν μέτρα σε βάρος της για τις εχθροπραξίες στο έδαφος της Ουκρανίας οπου ο Βλαντιμίρ Πούτιν στηρίζει τις αυτονομιστικές φιλορωσικές τάσεις.
Όμως ο ρωσικός γίγαντας αντέδρασε σκληρά και επέβαλε  χωρίς διακρίσεις εμπάργκο,απαγόρευση εισαγωγής φρούτων,λαχανικών  και προϊόντων από όλες τις χώρες της ΕΕ αλλά και την Ιαπωνία και Αυστραλία, που ομόθυμα της επέβαλαν κυρώσεις,γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα να μην επιτρέπονται οι εισαγωγές ελληνικών φρούτων ,εξέλιξη που προκαλεί σημαντικό πλήγμα στην εγχώρια αγροτική οικονομία και  ζημιώνει τους Έλληνες μικρομεσαίους παραγωγούς Κεντρ και Δυτ Μακεδονίας,Θεσσαλίας και Πελοποννήσου  που  πλήττονται καίρια και υφίστανται ολοκληρωτική οικονομική καταστροφή όπως και οι ελληνικές εξαγωγές.
Χρειάζεται η παρέμβαση του Πρωθυπουργού που πρέπει να αλλάξει άρδην την ασκούμενη άστοχη  εξωτερική πολιτική του Έλληνα ΥΠ.ΕΞ. Ευάγγελου  Βενιζέλου που είχε σπεύσει βιαστικά,απερίσκεπτα  εκπροσωπών της Ε.Ε. να χαιρετίσει τον  Ουκρανό ακροδεξιό εθνικιστή Πρωθυπουργό, ενέργεια απερίσκεπτη που πληρώνουμε πολύ ακριβά..
Όπως ήταν φυσιολογικό και αναμενόμενο ο Πούτιν υπέγραψε Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο προβλέπεται η απαγόρευση εισαγωγών αγροτικών προϊόντων από χώρες που μετέχουν στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ενώ η ρωσική αγορά είναι ένας από τους σημαντικότερους προορισμούς για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα.
Η ελληνική Κυβέρνηση που βλέπει τώρα τις δυσμενείς συνέπειες και τις αρνητικές επιπτώσεις της εξωτερικής πολιτικής της που μας στοιχίζει ακριβά, πρέπει να σκεφθεί τρόπους αντίδρασης και αποζημίωσης των παραγωγών καθώς η Ρωσία είναι παραδοσιακά από τους καλύτερους πελάτες μας καθώς απορροφά το 34 %των εξαγώγιμων αγροτικών  προϊόντων μας.
β.Νουλέζας.