Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΙ ;; ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ! (εγχειρίδια)

Με την ελπίδα ότι κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών θα βρείτε χρόνο να μελετήσετε και να σκεφθείτε λίγο το μέλλον σας, σας παρουσιάζουμε μερικά κείμενα που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε ότι είστε θύματα ψυχολογικών επιχειρήσεων και ότι ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΕΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΟΠΛΑ, μόνοι σας, νόμιμα και
αποτελεσματικά και χωρίς καμία βοήθεια !
Πρόκειται για ένα  στρατιωτικό εγχειρίδιο ψυχολογικού πολέμου το οποίο διδάσκεται ή διδάσκονταν στη σχολή μονίμων αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού, και για δυο βιβλία επιστημονικής φαντασίας, του Έρικ Φρανκ Ράσσελλ, «Σφήκα» και «ΤΑ ΖΩΝΤΟΒΟΛΑ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ.»
Στην ερώτηση “Σε τι θα μπορούσε να ωφελήσει έναν σύγχρονο Έλληνα η ανάγνωση των όσων περιγράφει ο Ράσσελλ μέσα στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης;” απάντησε η ίδια η εκδότρια Χριστίνα Σαββανή η οποία φρόντισε να κυκλοφορήσουν τα βιβλία αυτά και στα ελληνικά (www.locus7.gr) :
“ Οι τεχνικές στρατηγικής και ψυχολογικού πολέμου που περιγράφονται τόσο στη «Σφήκα» όσο και στα «Ζωντόβολα» είναι αξεπέραστες, μα πάνω απ’ όλα εφαρμόσιμες διαχρονικά. “ !
Πέρα από την καθαρή ψυχαγωγία, η ανάγνωση τους θα του έδινε αρκετά «όπλα» για να πολεμήσει πολλά από τα κακώς κείμενα, και μάλιστα πιο εύκολα και πιο ακίνδυνα απ’ όσο φαντάζεται.
Συζητάμε διαρκώς για τη δύναμη των οργανωμένων προσπαθειών, και συχνά ξεχνάμε ότι αυτές εκφυλίζονται τόσο εύκολα όσο δύσκολα οργανώνονται, λόγω της φύσης τους. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι ο άνθρωπος, ως αυτόνομη μονάδα, είναι αδύναμος. Το αντίθετο! Ένας αποφασισμένος άνθρωπος, έστω και μόνος του, μπορεί ενίοτε να επιφέρει πολύ πιο δραστικά αποτελέσματα από μια ομάδα πολιτών η οποία, συνήθως, αποτυγχάνει από το να οργανωθεί και να δράσει αποτελεσματικά.
Ιδίως σε περιπτώσεις, όπως αυτή που διανύουμε τα τελευταία χρόνια, ο Ράσσελλ έχει να προτείνει το πιο καίριο πλαίσιο ατομικής δράσης. Αν κατανοήσει κανείς τις μεθόδους που περιγράφει και τον τρόπο σκέψης που τις διέπει, αρκεί για να μεταβληθεί ο μέσος άνθρωπος σε σχεδόν ανίκητο αντίπαλο του οποιουδήποτε εχθρού. Το μήνυμά του, πέρα από την προσαρμοστικότητα και την οξύνοια που διακρίνεται στα έργα του είναι, «ποτέ μην υποτιμάτε τη δύναμη του ενός»! Μέσα από τα βιβλία αυτά μπορούμε όλοι να συνειδητοποιήσουμε και να εντοπίσουμε με πόσα όπλα είμαστε εφοδιασμένοι, ώστε να επιφέρουμε ουσιαστικές αλλαγές και χωρίς καν βία ή παρανομία.
Ας αναγνωρίσουμε, λοιπόν, τη δύναμη της ανεξάρτητης και μεμονωμένης δράσης, ιδίως όταν οι άλλες μέθοδοι έχουν αποτύχει. Οι ήρωες του Ράσσελλ είναι αυτόνομοι σαν τον αρχετυπικό μοναχικό πολεμιστή, δαιμόνιοι σαν τον πολυμήχανο Οδυσσέα, μα, πάνω απ’ όλα, εφικτά αποτελεσματικοί. Και αλίμονο σε όποιον κάνει το λάθος να τους υποτιμήσει Ή, μάλλον, ακριβώς αυτό!
——-
ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ! Όπως ο ίδιος ο Ράσσελλ είπε, “ Η αναφορά ενός ηλιθίου για τα λόγια ενός ευφυούς ανθρώπου δεν μπορεί να είναι ακριβής, επειδή υποσυνείδητα μεταφράζει αυτό που ακούει σε κάτι που μπορεί να καταλάβει.”
Ι. ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
“O μόνος τρόπος για να αντισταθεί το θύμα στον ψυχολογικό πόλεμο, είναι να αντιληφθεί ότι είναι στόχος ψυχολογικών επιχειρήσεων. “ Μετά αν θέλει, μπορεί να χρησιμοποιεί τα ίδια όπλα.


Ένας ενάντια στους πάντες! Μια τρελή περιπέτεια στις εσχατιές του Γαλαξία, από την εξωφρενικά κεφάτη πένα του Έρικ Φρανκ Ράσσελλ – αλλά και μερικές απολύτως εφαρμόσιμες τεχνικές δύναμης και ψυχολογικού πολέμου. Μια επιλογή του μεταφραστή, ο οποίος κι έχει δοκιμάσει μ’ επιτυχία όλες τις σχετικές μεθόδους στην πράξη.
Ποτέ δεν αμφέβαλα ότι ζούμε σ’ έναν τρελό κόσμο, τα όρια του οποίου κανένα ανθρώπινο μυαλό δεν μπορεί να οριοθετήσει στ’ αλήθεια. Και σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία. Τα “Ζωντόβολα του Διαστήματος” μιλούν ακριβώς γι’ αυτό: Για το πώς ένα σχετικά εύστροφο άτομο, που ξέρει έστω κι εμπειρικά την ανθρώπινη ψυχολογία και μπορεί να σκέφτεται για λογαριασμό του, μπορεί να τα βάλει με το σύμπαν ολόκληρο και να νικήσει.
Όσοι γνωρίζουν αγγλικά μπορούν να διαβάσουν στην συνέχεια μια περίληψη του βιβλίου και ΕΔΩ το αρχικό κείμενο όπως δημοσιεύθηκε το 1951
It’s a complex story with a lot of threads, but the main plot involves David Raven, an alien disguised as human. He’s one of the two guardian angels on earth of unnamed god-like energy beings, primarily to guard against possible interference in human development by Denebs, another advanced alien race.
But much of the story involves only humanity. Human colonies on Mars & Venus want freedom Earth is denying them; so they’ve started a sabotage campaign on earth. Earth cannot stop them from coming in, or it will have to recognize them as non-citizens!
David will unofficially help the government put out the rebellion.
Quotes.
“All wars go on for too long”.
On governmental secrecy: “What constitutes legitimate news was decided by the type of mind that insists that matters of major public interest must not be divulged in the public interest.”
“the most effective technique is not to fight a thing but set its own parts fighting one another.”
“The public will swallow anything providing it appears to bear the seal of official approval & is sufficiently long sustained & plays upon their fears”.
Fact sheet.
First published: Startling Stories, November 1951.
Download full text as part of the scans of the magazine it originally appeared in.
—–
ΕΔΩ η Σφήκα στα αγγλικά

ΠΗΓΕΣ:

http://justiceforgreece.wordpress.com