Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Συναυλία της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης στην Αρχαία Πύδνα

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... SFIX PRESS ΚΑΤΕΡΙΝΗ
 ΘΑΛΑΣΣΟΓΡΑΦΙΕΣ - μια θάλασσα τραγούδια…

     Συνεχίζοντας την παράδοση των ποιοτικών αφιερωμάτων, η Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης θα μας ταξιδέψει τη βραδιά που θα ξεπροβάλλει το φετινό Αυγουστιάτικο
φεγγάρι, όπως πάντα ρομαντικά και γοητευτικά, στην αέναη ομορφιά των θαλασσινών οριζόντων.

     Τούτο το καλοκαίρι το αφιέρωμα τιτλοφορείται «Θαλασσογραφίες  - μια θάλασσα τραγούδια….» Με ρεπερτόριο και ακούσματα γύρω από τη θάλασσα των μύθων και της πραγματικότητας, τη θάλασσα του έρωτα, των καραβιών, του πελάγους και των ποθητών λιμανιών.

     Με φόντο λοιπόν την πανσέληνο του Αυγούστου θα συνταξιδέψουμε σε μια βραδιά διανθισμένη με ήχους και χρώματα, προσκυνητές στον ιστορικό χώρο της Αρχαίας Πύδνας. Εκεί όπου θα ζωντανέψει με τα εκφραστικότερα μουσικά ακούσματα που αναφέρονται και σταχυολογούν τη θάλασσα, μια ακόμα σημαντική γωνιά της συνέχειας του Πιερικού πολιτισμού.

     Η πανσέληνος του Αυγούστου με το περίλαμπρο φεγγάρι το βράδυ της Κυριακής 10-8-2014 στις 9:00 μμ., είναι ασφαλώς το καλύτερο σκηνικό για τη συναυλία που ετοιμάζουν οι χορωδίες της Ε.Π.Μ. Κατερίνης και η Δημοτική Μικτή και Παιδική «fonsmusicalis» Αιγινίου, σε μια εκδήλωση που αποσκοπεί επιπρόσθετα στην ανάδειξη και προβολή της ιστορικής φυσιογνωμίας της Αρχαίας Πύδνας.

     Η Αρχαία Πύδνα σημάδεψε τη διαδρομή του κλασσικού Ελληνισμού με τη γνωστή μάχη το 168 π.χ. Μάχη που οδήγησε στο τέλος της Ελλαδική κυριαρχίας και στην επικράτηση της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.

     Αρωγός στο όλο εγχείρημα είναι το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου με τον πρόεδρο του Διονύση Πασχάλη να διέπεται, να εφαρμόζει και να υλοποιεί τη φιλοσοφία στο να αξιοποιούνται και να καταξιώνονται όλοι οι ιστορικοί χώροι της Πιερίας.

     Στη συναυλία συμμετέχουν οι χορωδίες της Ε.Π.Μ. Κατερίνης, η Δημοτική Παιδική και Μικτή «fonsmusicalis» Αιγινίου και 11μελής ορχήστρα. Στο τραγούδι η Μαρία Δραγασιά και ο Γιάννης Χαρίσης. Οι ενορχηστρώσεις του Μιχαήλ Καρυοφυλλίδη.

     Την ορχήστρα και τις χορωδίες διευθύνει ο μαέστρος Ευθύμιος Μαυρίδης, ο οποίος παράλληλα επιμελήθηκε και οργάνωσε την εκδήλωση.

     Ο πρόεδρος της Ε.Π.Μ. Κώστας Κωνσταντινίδης που συντονίζει το αφιέρωμα, επισημαίνει : «Οι θαλασσογραφίες» αποτελούν συνέχεια των ανάλογων εκδηλώσεων που τα τελευταία χρόνια η Εστία πραγματοποιεί με επιτυχία κάθε καλοκαίρι. Η θάλασσα αποτελούσε και αποτελεί για όλους μας αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Ως φορέας πολιτισμού έχουμε ιστορικό χρέος να αναδείξουμε μια ακόμα αρχαιολογική κοιτίδα της Πιερικής γης. Την Αρχαία Πύδνα. Με αυτό το αξιόλογο και πολυποίκιλο αφιέρωμα θεωρώ ότι συμβάλουμε στο να γίνουμε γνώστες και κοινωνοί και αυτού του ιστορικού χώρου. Σας περιμένουμε με ιδιαίτερη χαρά και τιμή».

       
Η συναυλία υλοποιείται με την αιγίδα του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου και την ευγενική υποστήριξη της 9ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, του πολιτιστικού κέντρου του Ο.Τ.Ε. Νομού Πιερίας και τη συνδρομή του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού.

     Η Αρχαία Πύδνα βρίσκεται μεταξύ των Αλυκών Κίτρους και του Μακρυγιάλου.

     Η συναυλία το βράδυ της πανσέληνου στις 10 Αυγούστου 2014 στις 9:00 μμ. πραγματοποιείται με ΕΛΕΥΘΕΡΗ είσοδο για το κοινό, με την Εστία Πιερίδων Μουσών και τους συνδιοργανωτές να μας προσκαλούν να συνταξιδέψουμε.  

Την εκδήλωση παρουσιάζει ο Περικλής Χατζηγιάννης.