Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Δικαιώματα φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου από το Εθνικό Αποθεματικό

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ
Όσοι παραγωγοί/αμπελουργοί επιθυμούν να λάβουν δωρεάν δικαιώματα φύτευσης οινοποιήσιμων αμπέλων από το Εθνικό Αποθεματικό, θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στην Υπηρεσία μας στο αρμόδιο Τμήμα Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής, μέχρι 15 Δεκεμβρίου 2014.
Απαραίτητα δικαιολογητικά κατά την υποβολή της αίτησης είναι:

1.     Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) 2014.
2.     Φωτοτυπία των δυο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.
3.     Φωτοτυπία τελευταίου εκκαθαριστικού της Εφορίας.
4.     Βεβαίωση επαγγελματία αγρότη ή κατόχου αγροτικής εκμετάλλευσης.
5.      Τίτλοι ιδιοκτησίας ή ενοικιαστήρια (η διάρκεια των οποίων μπορεί να είναι μέχρι και εννέα (9) έτη) για τα υπό φύτευση αγροτεμάχια. Σε περίπτωση χορήγησης δικαιωμάτων, οι δικαιούχοι υποχρεούνται να προσκομίσουν ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης διάρκειας τουλάχιστον δέκα (10) ετών. Στις περιπτώσεις αυτές, υποβάλλεται συμβολαιογραφικό έγγραφο και το πιστοποιητικό μεταγραφής του μισθωτηρίου.

Οι αμπελουργοί/κατά κύριο επάγγελμα αγρότες οινοποιήσιμων ποικιλιών, υποχρεούνται να έχουν καταθέσει Δηλώσεις Συγκομιδής για τις δύο τελευταίες αμπελουργικές περιόδους, εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών, από τις οποίες να προκύπτει η παράδοση/πώληση σταφυλιών σε νόμιμα λειτουργούντα οινοποιεία. Οι αμπελουργοί/οινοποιοί υποχρεούνται να έχουν καταθέσει αντίστοιχα Δηλώσεις Παραγωγής.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 2351351243 (Γραφείο 5) της Υπηρεσίας μας, αρμόδια υπάλληλος Αικ. Κρικέλη.


Η Προϊσταμένη της Δ/νσης
Αγρ. Οικονομίας & Κτηνιατρικής
Ε. Γεωργίου - Κίτσιου