Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

ΤΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΗ ΣΚΟΠΕΛΟ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Εστία Πιερίδων Μουσών
Σε Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών
ΤΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΗΣ Ε.Π.Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΣΤΗ ΣΚΟΠΕΛΟ
    Σε ένα ακόμα αξιόλογη φολκλορική συνάντηση θα συμμετάσχει το χορευτικό τμήμα της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης. Πρόκειται για το 2ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών <<Διαμαντής Παλαιολόγος>>  που πραγματοποιείται στη Χώρα της Σκοπέλου το τριήμερο 23-24 και 25 Αυγούστου 2014.
     Στο φεστιβάλ παίρνουν μέρος 17 χορευτικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα και τρία από το πανέμορφο νησί του Παγασητικού. Διοργανώνεται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ΠΛΕΓΜΑ και είναι αφιερωμένο στο Σκοπελίτη χοροδιδάσκαλο Διαμαντή Παλαιολόγο. Οι χορευτές και οι συνοδοί που θα βρεθούν στις εκδηλώσεις ανέρχονται στους εξακόσιους, ενώ ο χώρος που θα φιλοξενήσει το φεστιβάλ είναι το Δημοτικό ανοικτό θέατρο της Σκοπέλου.
     Το χορευτικό της Ε.Π.Μ.Κατερίνης που αποτελείται από είκοσι χορευτές θα εμφανισθεί την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων, επιλογή που οφείλεται στην αναγνωσιμότητα του απολαμβάνει από την κοινωνία των φολκλορικών συγκροτημάτων και από τους διοργανωτές. Θα παρουσιάσει χορούς από τη Θράκη.
    Επικεφαλής του χορευτικού θα είναι ο Έφορος του τμήματος Παναγιώτης Σάββας, ο ταμίας της Ε.Π.Μ. Ευάγγελος Γκούτζας και ο χοροδιδάσκαλος Γεώργιος Δημόπουλος.
    Επιπρόσθετα στις 5 Σεπτεμβρίου 2014 νεανική ομάδα του χορευτικού τμήματος της Ε.Π.Μ. Κατερίνης θα εκπροσωπήσει το σύλλογο στη Σκοτούσσα Σερρών συμμετέχοντας σε φολκλορική  εκδήλωση με χορούς της Μικράς Ασίας.