Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ - ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ «Πάντα εδώ...»

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ
Φεστιβάλ Ολύμπου 2014

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ «Πάντα εδώ...»

Συνεχίζοντας το πολιτισμικό του ταξίδι το 43ο Φεστιβάλ Ολύμπου φιλοξενεί τον Βασίλη
Παπακωνσταντίνου και  τους συνεργάτες του την Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014 και ώρα 21:00 στο Κάστρο του Πλαταμώνα.
Για τη συναυλία αυτή η Ευαγγελία Ράπτη - Στεργιούλα, γράφει:
 «Πάντα εδώ» είναι το όνομα που ο μεγάλος καλλιτέχνης αποφάσισε να δώσει στη φετινή περιοδεία του, δυο λέξεις παρμένες από τους μελοποιημένους στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου με τίτλο «Πριν το τέλος»: «Κάθε νύχτα που περνάει πάντα εδώ - Κι όλο φεύγω πριν μείνουμε μόνοι το τέλος μη δω».
Είπαν για κείνον: «Μαγική φωνή ! Η απόλυτη δύναμη και καθαρότητα ! Ο «βράχος»... της Ελληνικής δισκογραφίας ! Κυριολεκτικά...απίστευτος !». Άρχισε να τραγουδά από τις αρχές της δεκαετίας του ’70. Από τα πρώιμα κιόλας καλλιτεχνικά του χρόνια συνάντησε μεγάλους συνθέτες, όπως τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Μάνο Λοΐζο, τον Θάνο Μικρούτσικο. Η φωνή του θεωρήθηκε ιδανική για να εκφράσει το δυναμισμό και τη λυρικότητα «των Αγροτικών» το 1975. Τραγούδησε τραγούδια του Αντώνη Βαρδή, διασκευές του Διονύση Σαββόπουλου και του Μίκη Θεοδωράκη, τραγούδια του Λάκη Παπαδόπουλου, του Γιάννη Ζουγανέλλη και του Γιάννη Γλέζου. Γνωρίστηκε και με τον Νικόλα τον Άσιμο, η επιρροή του οποίου ήταν τόσο καθοριστική όσο εκείνη του Λοΐζου. Τραγούδησε τους ποιητές Τάσο Λειβαδίτη, Νίκο Καββαδία, Άλκη Αλκαίο, Κώστα Καρυωτάκη και σπουδαίους στιχουργούς όπως ο Κώστας Τριπολίτης και ο Οδυσσέας Ιωάννου. Στο ενεργητικό του μετρά 34 δίσκους, 70 συμμετοχές και 900 δισκογραφημένα τραγούδια.

Η φωνή του είναι απόλυτα προσαρμοσμένη σε κάθε τραγούδι. Άλλοτε δυναμική και επαναστατική, ανατριχιαστικά εκρηκτική άλλοτε συναισθηματική και τρυφερή, ερωτική και συγκινησιακή. «Με τη γνήσια σκηνική του παρουσία στήνει συναυλίες που στάζουν ιδρώτα και έχουν κάθε φορά απρόβλεπτο χαρακτήρα». Σε κάθε περίπτωση διακρίνεται για την μοναδική και ιδιαίτερη φωνή του, κληρονομημένο τάλαντο από τη μητέρα του, η οποία, όπως λέει και ο ίδιος, «είχε από τις καλύτερες γυναικείες φωνές» που έχει ακούσει στη ζωή του.
Ο «αιώνιος έφηβος με τη σφεντόνα του», «πάντα εδώ» για περισσότερα από 40 χρόνια πιστός στο ελληνικό τραγούδι για ένα κοινό που λαχταρά να τον ακούσει, καθώς ο καταξιωμένος και πλέον αναγνωρισμένος καλλιτέχνης συνεχίζει να διατηρεί ζωντανή τη φλόγα μέσα του, κάνει έντονη κάθε φορά την σκηνική του παρουσία, ξεσηκώνει τις ψυχές, γαληνεύει τις καρδιές.
Τον περιμένουμε όλοι με ανυπομονησία. Εκεί στην αγκαλιά του Κάστρου «κάτω η θάλασσα μ’ ένα καράβι, το φεγγάρι πιο πέρα»όπως λέει και το τραγούδι του.
Η ταυτότητα της συναυλίας:
Συντελεστές: 
Επιμέλεια φώτων: Γιάννης Δίπλας, Επιμέλεια ήχου: Αλέκος Μπίτος, Ενορχήστρωση: Ανδρέας Αποστόλου, Παραγωγή: Badoo Productions.

Παίζουν οι μουσικοί: 
Πιάνο: Ανδρέας Αποστόλου, Ντραμς: Στέφανος Δημητρίου, Μπάσο: Βαγγέλης Πατεράκης,
Βιολί - Τραγούδι: Μαίρη Μπρόζη, Κιθάρα - Φωνητικά: Γιάννης Αυγέρης, Τραγούδι - Φωνητικά: Φρόσω Στυλιανού.
● Τετάρτη13 Αυγούστου 2014 / ώρα έναρξης 21:00 / Κάστρο Πλαταμώνα
Εισιτήρια: Γενική είσοδος 12 € -  Προπώληση 10 €.