Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

«Ζωής Παιχνίδια» Mε τον Δημήτρη Ζερβουδάκη στο Φεστιβάλ Ολύμπου

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ
«Ζωής Παιχνίδια»
Mε τον Δημήτρη Ζερβουδάκη στο Φεστιβάλ Ολύμπου


Της Ευαγγελία Ράπτου - Στεργιούλα*
Το Φεστιβάλ Ολύμπου, συνεχίζοντας το καλλιτεχνικό του πρόγραμμα, προσφέρει  σε όλους μας την Παρασκευή 1 Αυγούστου  την ευκαιρία να απολαύσουμε τον Δημήτρη Ζερβουδάκη στο Κάστρο του Πλαταμώνα.

Με ιδιαίτερη παρουσία στον χώρο του τραγουδιού, με ιδιαίτερες ευαισθησίες που συνάδουν στη φλέγουσα νεανική γενιά, ο πηγαίος και αυθόρμητος Δημήτρης Ζερβουδάκης θα μας χαρίσει τις μελωδίες του που χρόνια τώρα κυκλοφορούν σε δισκογραφικές δουλειές του, καθώς και τη νέα του δουλειά που φέρει τον τίτλο «Ζωής παιχνίδια»: ένα βιβλίο και ένα διπλό  cd. Γιατί της ζωής το παιχνίδι τα έφερε έτσι, ώστε ένα τετράδιο-ημερολόγιο των φοιτητικών χρόνων του ταλαντούχου ερμηνευτή με τις πρόχειρα αποτυπωμένες σκόρπιες νεανικές του σκέψεις, τις δοσμένες και σε ποιητικό ρυθμό, γίνεται η αφορμή του νέου δίσκου  «Ζωής παιχνίδια», του οποίου τα τραγούδια θα απολαύσουμε το βράδυ της Παρασκευής, της πρώτης αυγουστιάτικης ημέρας.


Ο ίδιος, μιλώντας για την νέα του αυτή δουλειά, σημειώνει: «Μια περιπέτεια, μια διαδρομή μέσα από τα δικά μου μάτια ή αν θες μέσα από τα μάτια της δικιάς μου γενιάς. Όπως μ’ αρέσει να λέω, εκεί μέσα βρήκα ό,τι με επιμέλεια φρόντισα να προδώσω από την ορμή των 20 χρόνων. … Περνάν, όμως, τα χρόνια, βρίσκεται αυτό το σημειωματάριο στα χέρια της κόρης μου και, ξαφνικά, αρχίζουν όλα αυτά που με επιμέλεια έκλεισες εκεί μέσα να ζωντανεύουν μπροστά σου. … Εγώ έβαλα τις μελωδίες ώστε να του δώσουμε μορφή. Στην συνέχεια είχα την χαρά να κάνω την πρόταση στα παιδιά, την παρέα, οι οποίοι ταυτίστηκαν και άρχισαν με τις ενορχηστρώσεις τους να δίνουν ζωή στους στίχους και τα ποιήματα που εγώ θεωρούσα πολύ προσωπικά και πως δεν είχαν τίποτα να πουν σε κάποιον».

Και τα παιδιά της παρέας,  Χάρης Κατσιμίχας, ο Χρήστος Θηβαίος και   Σοφία Γεωργαντζή, ανέστησαν αυτό το υλικό, το αναζωογόνησαν, του ξανάδωσαν ζωή, σύμφωνα με τα λόγια του Δημήτρη Ζερβουδάκη. Και να που θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε όλη αυτή τη μουσική νεανική σοδειά με την αγαπημένη φωνή του Ζερβουδάκη. Ας είμαστε όλοι εκεί, την πρώτη αυγουστιάτικη νύχτα, την τόσο ρομαντικά ταιριαστή με τον ιερό χώρο του Κάστρου του Πλαταμώνα.
Μουσικοί: Θανάσης Αρχανιώτης – Τύμπανα
 Θάνος Κολοκυθάς – Μπάσο
Νίκος Παπαδόπουλος – Κιθάρες
Δημήτρης Οικονομίδης – Πιάνο
Παναγιώτης Κουτσούρας - τρίχορδο μπουζούκι
Στέργιος Γαργάλας -βιολί.