Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

ΣΦΟΔΡΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ H ΧΤΕΣΙΝΗ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗ-ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΚΑΠΝΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ, ΑΜΠΕΛΙΑ κλπ. ΣΕ ΜΟΣΧΟΧΩΡΙ, ΚΑΤΩ ΜΗΛΙΑ ΚΑΙ ΛΟΦΟ ΠΙΕΡΙΑΣ

Τελικά αυτήν την καλλιεργητική χρονιά θα την θυμόμαστε για αρκετά χρόνια καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα δεν λένε να αφήσουν ήσυχους και τους αγρότες μας.
Τετάρτη απόγευμα, 23 Ιουλίου, στις αγροτικές περιοχές του Μοσχοχωρίου, της Κάτω Μηλιάς και του Λόφου του Δήμου Κατερίνης, σε μια έκταση περί τα 200 στρέμματα άνοιξαν οι πύλες του ουρανού, χαλάζι, ανεμοθύελλα και πρωτοφανή βροχόπτωση στα λίγα λεπτά που διήρκησαν προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές κυρίως σε καπνοκαλλιέργειες, αμπέλια κλπ. πλημύρισαν χωράφια, έπεσαν δένδρα και σήκωσαν τα πασκιά με τα καπνά.
 Στον τόπο έσπευσαν άμεσα ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κατερίνης Νίκος Μπουρονίκος, οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων Κάτω Μηλιάς Γιώργος Μαλάμος και Μοσχοχωρίου Αντώνης Ευαγγελόπουλος για να συμπαρασταθούν τους σε απόγνωση ευρισκόμενους αγρότες της περιοχής που δεν πιστεύανε αυτό που βλέπανε τα μάτια τους.
Κρανίου τόπος στην κυριολεξία….
Ο λόγος βέβαια ανήκει τώρα στον ΕΛΓΑ που καλείται να κάνει το αυτονόητο, και που θα πρέπει να κάνουν άμεσα εκτιμήσεις οι γεωπόνοι εκτιμητές του και να πληρώσει τις αποζημιώσεις που πρέπει, αφού τα καπνοχώραφα αυτά δεν μπορούν πλέον να συγκομιστούν, όπως  χαρακτηριστικά επεσήμανε και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κατερίνης και γεωτεχνικός το επάγγελμα, κ. Νίκος Μπουρονίκος…

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ