Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Συνελήφθη ο Νίκος Μαζιώτης μετά από ένοπλη συμπλοκή στο Μοναστηράκι

Στη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη, προχώρησε η Αντιτρομοκρατική. Επιχείρησε να ληστέψει τράπεζα στο Μοναστηράκι. Τέσσερις τραυματίες, μεταξύ αυτών δύο τουρίστες κι ένας αστυνομικός
Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, στην περιοχή, από το πρωί, ήταν σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της ΕΛΑΣ, με την επωνυμία "ΘΗΣΕΑΣ", για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.
Ύστερα από πληροφορίες για ύποπτο άτομο σε κατάστημα Ερμού και Αθηνάς, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ επιχείρησαν να του κάνουν έλεγχο, αλλά πυροβόλησε εναντίον τους, με αποτέλεσμα να γίνει ανταλλαγή πυροβολισμών.
Ακολούθησε καταδίωξη και στην οδό Μητροπόλεως 44 έγινε δεύτερη συμπλοκή, κατά την οποία τραυματίστηκε στο πόδι ένας από τους αστυνομικούς και σοβαρά ο ύποπτος, ο οποίος, σύμφωνα με τα όσα έχουν γνωστά μέχρι στιγμής, είναι ο Νίκος Μαζιώτης.
 
Σε νοσοκομείο της Αθήνας, σύμφωνα με πληροφορίες, για τις πρώτες βοήθειες μεταφέρθηκαν και δύο τουρίστες, ένας Γερμανός και ένας Αυστραλός, οι οποίοι δεν διατρέχουν κίνδυνο. Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει τραύμα στον μηρό, από σφαίρα.
Ο Νίκος Μαζιώτης, οποίος είναι σοβαρά τραυματισμένος στον ώμο νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό.
Είχε επικηρυχθεί με 1.000.000 ευρώ
Ο Νίκος Μαζιώτης είχε επικηρυχθεί με 1.000.000€, καθώς έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 50 ετών.  Κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», της οποίας έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη. Φυγοδικούσε από τον Ιούλιο του 2012.
Στην ίδια μοίρα και η σύντροφός του Πόλα Ρούπα, η οποία επίσης έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 50 ετών και 6 μηνών. Έχει κι εκείνη αναλάβει την πολιτική ευθύνη και φυγοδικεί επίσης από τον Ιούλιο του 2012.