Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Να επιστρέψει η Ελλάδα 387,4 εκατ. για αγροτικές επιδοτήσεις 2008-9!

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... eklogika.gr
Απόφαση - καταπέλτης για την Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το οποίο απορρίπτει  την προσφυγή της και επικυρώνει  την απόφαση της Ευρωπαϊκής
Επιτροπής για επιστροφή των αγροτικών επιδοτήσεων  ύψους 387,4 εκατ. ευρώ, που δόθηκαν στους αγρότες το 2008 και το 2009,  από την κυβέρνηση Καραμανλή.
Η επιχειρηματολογία του 7ου Τμήματος του Γενικού Δικαστηρίου της Ε.Ε. απέρριψε τα επιχειρήματα της Ελλάδας, διότι οι αγροτικές ενισχύσεις που δόθηκαν κατά τη διετία αυτή, είναι ασύμβατες με την εσωτερική αγορά της Ε.Ε. και συνεπώς πρέπει να ανακτηθούν από το ελληνικό κράτος.
Συγκεκριμένα, στις 7 Δεκεμβρίου 2011, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε απόφαση με την οποία έκρινε ότι οι αποζημιώσεις που δόθηκαν πριν τις 28 Οκτωβρίου 2009 «ενδέχεται να νοθεύουν τον ανταγωνισμό... παρέχοντας επιλεκτικό οικονομικό πλεονέκτημα στους Έλληνες παραγωγούς, σε σχέση με άλλους παραγωγούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Στις 8 Φεβρουαρίου 2012, η Ελλάδα ζήτησε ενώπιον του Γενικού Δικαστηρίου της Ε.Ε. την ακύρωση της απόφασης. Με ξεχωριστό δικόγραφο, κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ζητώντας την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης. Σήμερα, η απόφαση έκρινε ότι η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στην Ε.Ε τα 387,4 εκατ. ευρώ...