Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Τέλειωσε η Σχολική Χρονιά για τα Ελληνόπουλα της Πόλης με μια Υπέροχη Αναμνηστική Φωτογραφία!

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... constantinoupoli.com
Τελείωσε και η φετινή χρονιά σε όλα τα σχολεία της Τουρκίας  και φυσικά και στα ομογενειακά δημοτικά,  γυμνάσια και λύκεια. Πριν να αποχαιρετιστούν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, τα παιδιά αποφάσισαν να βγάλουν μια αναμνηστική φωτογραφία για  την
φετινή χρονιά. Τόπος συγκέντρωσης το προαύλιο της  Αγίας Τριάδας, της ιστορικής  ορθόδοξης εκκλησιάς στο κέντρο της Πόλης, πάνω στην πλατεία Ταξίμ.
Έτσι ένα απόγευμα, αμέσως μετά το σχολείο, τα παιδιά μαζεύτηκαν.  Ήταν  όλα, (ή σχεδόν όλα) εκεί. Οι μαθητές και οι μαθήτριες  από τη Μεγάλη του Γένους  Σχολή, από το Ζάππειο και από το Ζωγράφειο και ακόμα οι μαθητές των μικρών, αλλά σημαντικών δημοτικών σχολείων, της Βλάγκας, στην παλιά, τη βυζαντινή πόλη, και της Πριγκίπου.  Δεν έλειψε ούτε το νηπιαγωγείο του Ζαππείου , που εφέτος είχε 50 παιδιά στις δύο τάξεις του, και ήταν και πολλά από τα μικρά  προσχολικής ηλικίας, τα οποία επισκέπτονται το Δημιουργικό Εργαστήρι της Αγίας Τριάδας,  τον παιδικό σταθμό κατά κάποιο τρόπο ομογένειας. Μόνο τα παιδιά από την Ίμβρο  έλειπαν, και αυτό για λόγους ευνόητους.
Την φωτογραφία τράβηξε ο καλός φωτογράφος της Κωνσταντινούπολης , Στέλιος Γιανσακίδης. Σχολιάζοντας την ο Γιάννης  Γιγουρτσής, καθηγητής στη Μεγάλη του Γένους Σχολή  έγραψε:
“Ολοκληρώθηκε, σε ό,τι αφορά τουλάχιστον το διδακτικό κομμμάτι, και αυτή η χρονιά στα ομογενειακά σχολεία της Πόλης. Οι φετινοί απόφοιτοι ετοιμάζονται για τις εξετάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και εμείς για την γραφειοκρατική δουλειά των επομένων ημερών και φυσικά για τις διακοπές του Ιουλίου. Ο χρόνος του καλοκαιριού είναι απαραίτητος για όλους μας, να πάρουμε μια βαθειά ανάσα και να συνεχίσουμε.Άλλωστε αν δεν το χρειαζόμασταν όλοι μας δεν υπήρχε περίπτωση να μας τον έδιναν, δεδομένου ότι ως γνωστόν ο χρόνος είναι χρήμα…
Αυτά λοιπόν είναι τα παιδιά μας, οι μαθητές των σχολείων μας. Αυτό είναι το μέλλον της ομογένειας, το μέλλον της Ρωμιοσύνης στην Πόλη. Και όσοι δουλεύουμε εδώ και είμαστε στην τάξη μαζί τους νιώθουμε περήφανοι που μπορούμε να συνεχίζουμε και να χτίζουμε πάνω σε μια παράδοση αιώνων για το μέλλον αυτού του τόπου, για την Ρωμιοσύνη και τον ελληνισμό στην οικουμενική του διάσταση.
Καλό καλοκαίρι παιδιά μου. Καλή αντάμωση το Σεπτέμβρη!”
- See more at: http://constantinoupoli.com/