Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Οι εκδηλώσεις του τριημέρου στο Φεστιβάλ Ολύμπου... Χάιντι, Τρωάδες,Πλιάτσικας - Στόκας

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ
 Με θέατρο και συναυλία
Ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται και αυτό το τριήμερο στο Φεστιβάλ Ολύμπου, όπου το πλούσιο πρόγραμμά του προσελκύει και φέτος τους εντός και εκτός Πιερίας φίλους του.
Ο συνδυασμός της τουριστικής με την πολιτιστική Πιερία ήταν πάντα άριστος και όπως αποδεικνύεται, δημιουργεί ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον στους επισκέπτες στον τόπο του Ξένιου Δία.
Το πρόγραμμα


Σάββατο 19 Ιουλίου / ώρα έναρξης 21:30 / Ανοιχτό Θέατρο Πάρκου Κατερίνης

Χάιντι (το κορίτσι των βουνών) της  Γιοχάνα Σπίρι

Σκηνοθεσία: Λευτέρης Γιοβανίδης.
Πρωταγωνιστούν: Βίβιαν Κοντομάρη, Χρήστος Τριπόδης, Ισιδώρα Σιδέρη, Πανάγος Ιωακείμ.
Η θεατρική διασκευή του αριστουργήματος (1872) της Γιοχάνα Σπίρι, "ΧΑΙΝΤΙ, το κορίτσι των βουνών", που έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από μικρά και… μεγάλα παιδιά, αναδεικνύει σύγχρονα παιδαγωγικά ζητήματα όπως η διαφορετικότητα και η προσέγγιση της, την θετική επιρροή της φύσης στον ψυχισμό του ανθρώπου που έχει ξεχαστεί από το σύγχρονο τρόπο ζωής, την δύναμη της αγάπης, της φιλίας και της συντροφικότητας απέναντι στις δυσκολίες της ζωής.
Mε την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ελβετίας.

Εισιτήρια: Γενική είσοδος 6€

Σάββατο 19 Ιουλίου / ώρα έναρξης 21:30 / Αρχαίο θέατρο Δίου
Τρωάδες του Ευριπίδη
Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης.
Πρωταγωνιστούν: Φιλαρέτη Κομνηνού, Στέλιος Μάϊνας, Μαρία Πρωτόπαππα, Άρης Λεμπεσόπουλος, Ζέτα Δούκα, Ιωάννα Παππά, Λένα Παπαληγούρα.

Ο πόλεμος είναι η βασική αιτία μετανάστευσης. Η οικονομική κρίση μια δεύτερη. Τα μοναρχικά καθεστώτα επίσης. Ποιος δεν μπορεί να διακρίνει τη μακρινή συγγένεια όλων των αιτίων. Τώρα, δεν χρειάζονται πλέον πόλεμοι για την οικονομική κυριαρχία. Τα «καθεστώτα» επαναπροσδιορίζουν την έννοια της δημοκρατίας... Λιγότερη δημοκρατία. Το χρήμα. Το κέρδος. Κάθε μετανάστευση εμπεριέχει διαχρονικά την έννοια της αδικίας...

Οι Τρωάδες, είναι η πιο δημοφιλής από τις σωζόμενες τραγωδίες του Ευριπίδη, κείμενο  κατεξοχήν αντιπολεμικό, αποτυπώνει όσο κανένα κείμενο της αρχαίας ελληνικής γραμματείας την αλαζονεία της εξουσίας και τις ολέθριες συνέπειες της.

Εισιτήρια: Προπώληση 12€ -  Κανονικό 15 € - Φοιτητικό -  Παιδικό 13€ - Ανέργων 10€.

Κυριακή 20 Ιουλίου / ώρα έναρξης 21:30 / Αρχαίο θέατρο Δίου

Φίλιππος Πλιάτσικας, Μπάμπης Στόκας και Γεωργία Νταγκάκη

Η περιοδεία ξεκίνησε… είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα… μια συνάντηση φίλων, με μοναδικές ερμηνείες, αξέχαστους στίχους, αγαπημένους ήχους… σε ένα πρόγραμμα πολυσυλλεκτικό, με τραγούδια από τις προσωπικές τους διαδρομές, αλλά και τραγούδια πολυαγαπημένα από τους 20 δίσκους των Πυξ Λαξ.
Σε μια μουσική διαδρομή γεμάτη εναλλαγές και όμορφες εκπλήξεις…από χρόνια ξέγνοιαστα…με τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει και τραγουδήσει…
Μοναξιά μου όλα”, “Έπαψες αγάπη να θυμίζεις”, “Γιατί”, “Πούλα με”, “Για τις παλιές αγάπες μη μιλάς”, “Πυξίδα”, “Δε θα δακρύσω πια για σένα”, “Αστην να λέει”, “Εσύ Εκεί”, “Ανόητες αγάπες”, “Μια συνουσία μυστική”, “Να με θυμηθείς”, “Όλο μ” αφήνεις να σ΄αφήσω”, “Φωτιά”, “Senior”στο “Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα”, “Έμεινα εδώ” “Είναι η αγάπη πόλεμος”, “Η φλόγα δε θα σβήσει”. 
Με την ίδια σπίθα, το πάθος, την ένταση, τα συναισθήματα και την φωτιά του τότε… αλλά μέσα από την ματιά του σήμερα… χρωματίζουν όμορφα το φετινό μας καλοκαίρι με μαγικές και δυνατές βραδιές που δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο!
Εισιτήρια: Προπώληση 12€  -  Κανονικό 15 € -  Φοιτητικό -  Παιδικό - Ανέργων 12€

H προπώληση εισιτηρίων γίνεται από:
-        Περίπτερο Φεστιβάλ, Κεντρική Πλατεία Κατερίνης, ανοικτά 10:00-22:00.
-        Πρακτορείο τύπου ΚΑΨΑΛΗ, Λιτόχωρο Πιερίας, ώρες: 09.00 - 21.00 καθημερινά.  
-        Πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ ΜΥΛΩΝΕΡΟΥ, Λεπτοκαρυά Πιερίας, ώρες: 10.00 - 14.00 & 18:00-21:00 καθημερινά.  
-        Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου, ώρες: 10.00-13.15 & 18.00 - 21.00.