Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Η σύγχρονη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Β.ΝΟΥΛΕΖΑ
Στην μαρτυρική λωρίδα της Γάζας η τρομακτική ισραηλινή πολεμική μηχανή συνεχίζει απτόητη, ανενόχλητη εν μέσω θέρους χωρίς την αντίδραση του ΝΑΤΟ, άλλων διεθνών
οργανισμών ή άλλης υπερδύναμης να βομβαρδίζει και να ισοπεδώνει  αλύπητα, ανελέητα περιοχές κατοικημένες από αμάχους,ανήλικα παιδιά που δολοφονούνται καθημερινά, δίχως η πολιτισμένη νεοταξίστικη, ιμπεριαλιστική  Δύση που σιωπηρά συναινεί, να παρεμβαίνει ώστε να σταματήσει αυτή η ανείπωτη ανθρωπιστική τραγωδία...
Συντελείται  πλέον μια σύγχρονη γενοκτονία σε βάρος των  αβοήθητων και καταδιωκόμενων Παλαιστινίων που βλέπουν το κράτος τους,την πατρίδα τους να συρρικνώνεται, να κατεδαφίζεται να εξολοθρεύεται.
Συντελείται κατά γενική ομολογία ένα ειδεχθές έγκλημα κατά της ανθρωπότητας εφάμιλλο, παρόμοιο εκείνων στο Άουσβιτς ή το Νταχάου από την ναζιστική Γερμανία.
Ολόκληρες συνοικίες κατοικημένες έχουν μετατραπεί σε εκατόμβες, δίχως να έχει ξεκινήσει μια άξια μνείας ειρηνευτική διαδικασία για την παύση του  εξοντωτικού πολέμου αυτού, με πρωταγωνιστές το  ισχυρό αμερικανοεβραϊκό λόμπι που κυριαρχεί στην διαμορφούμενη διεθνή τάξη πραγμάτων και κάνει επίδειξη στρατιωτικής ισχύος με τον πλέον βάρβαρο τρόπο.
Για αυτά τα συντελούμενα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, γιατί δεν επιλαμβάνεται το Διεθνές Δικαστήριο εγκλημάτων πολέμου της Χάγης? Μόνον ο Μιλόσεβιτς όφειλε να λογοδοτήσει ενώπιον του?

Ντροπή για την πολιτισμένη Δύση η ένοχη σιωπή της.
.
Η Ελλάδα παραδοσιακή  φίλη του Ισραήλ , η χώρα της Δημοκρατίας και της ειρήνης δεν θα αναλάβει επιτέλους ευαισθητοποιημένη  από τα άψυχα κορμιά ανήλικων παιδιών που έπαιζαν ανυποψίαστα στις αλάνες, πρωτοβουλία δια του κ Υπουργού εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου ζητώντας την παρέμβαση του ΝΑΤΟ στο οποίο μετέχει ως σύμμαχος χώρα, ώστε να τελειώσει αυτό το απερίγραπτο αιματοκύλισμα ,αυτή η παράλογη πολεμική επιχείρηση που στοιχίζει τόσες αθώες ανθρώπινες ζωές?
Δεν διάβασα δυστυχώς μια  εύστοχη παρέμβαση για το μείζον αυτό ζήτημα που συμβαίνει κυριολεκτικά στην γειτονιά μας, προοδευτικών και άλλων σοσιαλιστών που κόπτονται σε άλλες περιπτώσεις ήσσονος σημασίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την διεθνή ειρήνη.
Β.Νουλέζας.Δικηγόρος.