Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

ANTAMΩΜΑ ΚΡΗΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΥΣ"

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ
Πλήθος κόσμου στην ετήσια γιορτή των «Σταυραετών»
ΟΙ ΚΡΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΑΝΤΑΜΩΣΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΣ
Περισσότεροι από 1500 Κρήτες και φίλοι όλων των ηλικιών και κυρίως νέοι και
νέες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου Κρητών Ν.Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ» και «πλημμύρισαν» τον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Ανδρομάχης. Το δικό του στίγμα στη μαραθώνια γιορτή του «3ου Αντάμωματος Κρητών και Φίλων» που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου έδωσε το εξαιρετικό μουσικό σχήμα «ΜΑΔΑΡΙΤΕΣ»,  το οποίο ανέδειξε με λιτό τρόπο την αστείρευτη Κρητική μουσική παράδοση.
Εξαιρετικό στιγμιότυπο για άλλη μία φορά  «η γέφυρα  Κρήτη και Πόντος», που μπόλιασε αρμονικά τις μουσικές Κρητών και Ποντίων μέσω της συνύπαρξης επί σκηνής του χορευτικού του αδελφοποιημένου ποντιακού συλλόγου Παναγία Σουμελά και του αντίστοιχου των “Σταυραετών”.
Μέσα στα ενθουσιώδη χειροκροτήματα των θεατών το πρόγραμμα συνεχίστηκε έως τις πρώτες πρωινές ώρες με διαρκείς εναλλαγές από ριζίτικα τραγούδια, έντονους κρητικούς ρυθμούς και γνωστές κρητικές μελωδίες.
 Την Κρήτη έφερε ακόμα πιο κοντά και το σπάνιο φωτογραφικό υλικό της Έκθεσης φωτογραφίας με θέμα: «ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΓΗΣ», ενώ της εκδήλωσης προηγήθηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους Κρήτες πεσόντες – Μακεδονομάχους στον ιερό ναό του Κοσμά του Αιτωλού.
 «Οι «ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ» αποδεικνύουν καθημερινά  με την ενεργό στήριξη των μελών και των φίλων τους ότι μπορούν να διοργανώνουν ξεχωριστές πολιτιστικές δραστηριότητες με μεγάλη επιτυχία. Φέτος, με το 3ο Αντάμωμα, με ακόμη πιο δυναμικό τρόπο αποδεικνύουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε βήμα – βήμα να υπηρετούμε την γνήσια, αυθεντική παράδοση. Σταδιακά παραδίδουμε την σκυτάλη στους νέους και τις νέες μας και με όραμα - μεράκι, δημιουργούμε πολιτιστικούς θεσμούς που θα αντέξουν στο πέρασμα του χρόνου». Αυτό σημείωσε μεταξύ άλλων σε σύντομο χαιρετισμό του  ο πρόεδρος του Συλλόγου Κων/νος Μανιουδάκης.
Παράλληλα, δεν παρέλειψε να εκφράσει τις θερμότερες ευχαριστίες του προς όλα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για την προβολή της εκδήλωσης, στους χορηγούς,  σε όλους τους εθελοντές και σε όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους το 3ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ.

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Αρχιμανδρίτης π. Στέφανος Παπαθανασίου,  ο Βουλευτής Πιερίας Δημήτρης Χριστογιάννης, η Αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου, ο Αναπληρωτης Δημάρχου Αναστάσιος Παπαζήσης. Παρέστησαν κ.α. εκπρόσωποι τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων.