Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Αθωώθηκαν οι 11 εργολάβοι του ΑΠΘ

Σε πανηγυρική ομόφωνη αθώωση των 11 εργολαβικών υπαλλήλων του ΑΠΘ, προχώρησε το 1ο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου εκδικαζόταν η έφεση των εργαζομένων χθες
Παρασκευή 11 Ιουλίου.
Οι εργαζόμενοι του Αριστοτελείου, υλοποιώντας την απόφαση της γενικής τους συνέλευσης, στα πλαίσια της κινητοποίησής τους ενάντια στις απολύσεις εργολαβικών, πραγματοποιούσαν κατάληψη του κτιρίου διοίκησης του ΑΠΘ. Από εκεί συνελήφθησαν μετά από την εισβολή των ΜΑΤ στους χώρους του ΑΠΘ τα ξημερώματα της 30/11/2012, μία επιχείρηση που στόχο είχε τον τερματισμό της κατάληψης και του αγώνα των εργαζομένων.
Οι 11 εργολαβικοί είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον τους, για διατάραξη κοινωνικής ειρήνης, κατηγορία που εξέπεσε στο Τριμελές.
Η βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, μαζί με μεγάλο αριθμό αλληλέγγυων παρευρέθηκε στη δίκη για να εκφράσει την συμπαράστασή της προς τους εργολαβικούς εργαζόμενους, που μετά τις μειώσεις μισθών και τις απολύσεις που βίωσαν, σύρονται στα δικαστήρια για να υπερασπιστούν το αυτονόητο, το δικαίωμα στην αντίσταση στη μνημονιακή βαρβαρότητα. Σχολιάζοντας την απόφαση η Δέσποινα Χαραλαμπίδου δήλωσε : «Είμαστε ικανοποιημένοι με την έκβαση της υπόθεσης. Το Δικαστήριο σήμερα έκανε το αυτονόητο, δικαίωσε τους εργαζόμενους που κατηγορούνταν άδικα. Μία κατηγορία που σχετίζεται άμεσα με την βούληση της αυταρχικής κυβέρνησης για απαγόρευση κάθε είδους εργατικής διαμαρτυρίας στην μνημονιακή Ελλάδα. Δεν θα τους περάσει.»
Ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης
Σε ανακοίνωσή του, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, σχολιάζοντας την αθωωτική απόφαση, τονίζει μεταξύ άλλων: «Με τον τρόπο αυτό κατέπεσαν οι μεθοδεύσεις των Μυλόπουλου και Παντή (σ.σ. απερχόμενοι πρύτανης και αντιπρύτανης του ΑΠΘ, αντιστοίχως) εναντίον των εργολαβικών εργαζομένων οι οποίοι εξακολουθούν να βρίσκονται στην ανεργία με δική τους ευθύνη».