Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος....  Δ.Σ  Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος "ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ"

Παγκόσμια ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη 14 Ιουνίου

    Στις 14 Ιουνίου, σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα, η  Παγκόσμια Μέρα Εθελοντή Αιμοδότη  γνωστοποιείται με διάφορες εκδηλώσεις, για να ευαισθητοποιήσουμε την κοινή
γνώμη για την ανάγκη   αίματος και παραγώγων του με ασφάλεια , αλλά και για να ευχαριστήσουμε και να τιμήσουμε τους Τακτικούς Εθελοντές μη αμειβόμενους Αιμοδότες για το δώρο ζωής που προσφέρουν .
Ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης τιμάται την ημέρα αυτή για τον αλτρουισμό που επιδεικνύει προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό του, προσφέροντας χωρίς ανταμοιβή 10 λεπτά χρόνο από τη ζωή του .
Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών “ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ”, προσπαθεί να ενημερώνει και να παροτρύνει τους κατοίκους της περιοχής του να συμμετέχουν στις αιμοδοσίες και να αγκαλιάζει  το πιο υγιές κομμάτι της κοινωνίας, την νεολαία, στις προγραμματισμένες αιμοδοσίες.
  • Όλοι μας έχουμε ηθικό χρέος προς τους πάσχοντες συνανθρώπους μας.
  • Όλοι έχουν δικαίωμα στην υγεία.
  • Όλοι έχουν δικαίωμα στη ζωή.
Η ανάγκη για Ζωή μας Ενώνει να  Συνυπάρχουμε!!!
Με αφορμή την ημέρα αυτή και συγκεκριμένα το Σάββατο 14 Ιουνίου 2014  κληθήκαμε  ως σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών να παραστούμε στην αίθουσα τελετών του Α.Π.Θ. στη Θεσσαλονίκη  για να βραβευτούμε  πανελλαδικά για την προσφορά του συλλόγου μας στο έργο της εθελοντικής αιμοδοσίας και της προσφοράς στον συνάνθρωπό μας .
                                                                               Από το Δ.Σ
                                                    Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος
                                                              ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ