Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Η Νιόβη Παυλίδου για την Ημέρα της Πρωτομαγιάς

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... “Πολίτες Μπροστά” Νιόβη Παυλίδου
Αλλαγή προτεραιοτήτων και ουσιαστικό σχέδιο με τόλμη για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την ενδυνάμωση της κοινωνικής αλληλεγγύης είναι το μήνυμα που στέλνει, με αφορμή τον σημερινό εορτασμό της Πρωτομαγιάς, ο συνδυασμός “Πολίτες Μπροστά”. Συγκεκριμένα σε δηλώσεις της η επικεφαλής του συνδυασμού Νιόβη  Παυλίδου επισήμανε τα εξής:


Η Εργατική Πρωτομαγιά μας θυμίζει ότι, σε όλες τις εποχές και σε όλους τους τόπους, υπάρχουν άνθρωποι που ζουν τις σκληρές συνέπειες της κοινωνικής αδικίας και της ανισότητας των ευκαιριών. Στον τόπο μας τα χρόνια που ζούμε οι άνθρωποι αυτοί είναι όλο και πιο πολλοί. Όμως, η ανεργία, η φτώχεια και η περιθωριοποίηση των ανθρώπων θα ανακουφισθούν μόνον αν αλλάξουμε τις προτεραιότητες. Αν εργαστούμε για τα προβλήματα και όχι για τα συνθήματα. Αν πούμε την αλήθεια. Αν δράσουμε με σχέδιο και τόλμη. Αν δυναμώσουμε την κοινωνική αλληλεγγύη εκεί που οι ανάγκες είναι πολλές και επείγουσες. Αυτό είναι το μήνυμα που φέρνουν οι “Πολίτες Μπροστά” στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας”.
Το πρωί η κα Παυλίδου έδωσε το “παρόν” στις εκδηλώσεις του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς όπου, μεταξύ άλλων, μίλησε, εκ μέρους του ΕΚΘ, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό “Πολίτες Μπροστά” Παύλος Σαββουλίδης.


Στην ομιλία του ο κ. Σαββουλίδης επισήμανε “το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας που πλήττει, ειδικά το Νομό Θεσσαλονίκης και την ανάγκη προώθησης πολιτικών που θα συμβάλουν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας” ενώ τόνισε ότι “στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε επιβάλλεται η ενότητα όλων των εργαζομένων για τη διαφύλαξη της κοινωνικής δικαιοσύνης και των προνοιακών δομών”.

Στο πλευρό της κας Παυλίδου βρισκόταν η υποψήφια αντιπεριφερειάρχις Ημαθίας Δήμητρα Ζησέκα και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Σπύρος Στεκούλης, Δημήτρης Παπαγεωργίου, Αθανασία Παπαιωάννου και Αγγελος Βέλλιος.
Αμέσως μετά, η υποψήφια περιφερειάρχις για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Νιόβη Παυλίδου μετέβη στο Φράγμα της Θέρμης όπου μετείχε σε ένα λιτό, παραδοσιακό πρωτομαγιάτικο γλέντι, μαζί τον δήμαρχο Θέρμης Θεόδωρο Παπαδόπουλου, τον εκπρόσωπο της “Δημιουργίας Ξανά” Δημήτρη Κουκούτση, τον εκπρόσωπο της ΔΗΜΑΡ και υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Σπύρο Στεκούλη και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Δημήτρη Παπαγεωργίου και Κώστα Μησιάλη.