Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Επίσκεψη Νιόβης Παυλίδου στην Πιερία

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... “Πολίτες Μπροστά” Νιόβη Παυλίδου
 Νιόβη Παυλίδου: Ο Όλυμπος επίκεντρο της τουριστικής προβολής της Πιερίας

Την ανάγκη προώθησης της τουριστικής προβολής της Πιερίας μέσα από την
ανάδειξη του βουνού των Θεών, του Ολύμπου επισήμανε η επικεφαλής του συνδυασμού «Πολίτες Μπροστά» Νιόβη Παυλίδου κατά τη σημερινή της επίσκεψη στο Λιτόχωρο.
Στη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Λιτοχώρου Γιώργο Παπαθανασίου, η κα Παυλίδου συμφώνησε με τις προτάσεις που έχει διατυπώσει η δημοτική αρχή για περαιτέρω προώθηση και αξιοποίηση της προβολής του Ολύμπου εκτιμώντας ότι μπορεί να αποτελέσει τον κεντρικό πόλο έλξης τουριστών.
«Πρόκειται για ένα μνημείο παγκόσμιας ακτινοβολίας και για το λόγο αυτό επιβάλλεται η προώθηση της τουριστικής ανάπτυξης της Πιερίας να έχει ως  επίκεντρό της τις ομορφιές του Ολύμπου» είπε χαρακτηριστικά η κα Παυλίδου «Πρέπει, όμως, παράλληλα να υπάρξουν και πραγματικά καινοτόμες ιδέες που θα δώσουν ώθηση στην τουριστική βιομηχανία της περιοχής».
Η κα Παυλίδου συζήτησε ακόμη με τον δήμαρχο Λιτοχώρου το θέμα των χρήσεων γης καθώς, όπως της έγινε γνωστό, το υπάρχον ασαφές και ανελαστικό καθεστώς αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την αξιοποίηση της Πιερίας.
Νωρίτερα, η υποψήφια περιφερειάρχις για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Νιόβη Παυλίδου επισκέφθηκε τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Πιερίας όπου ο αναπληρωτής διευθυντής και στελέχη της Δευτεροβάθμιας, της υπογράμμισαν την ανάγκη ενίσχυσης της τεχνικής εκπαίδευσης ενώ διατύπωσαν το αίτημα για επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.
Από την πλευρά της η κα Παυλίδου, που λόγω της επαγγελματικής της ιδιότητας ως καθηγήτρια πανεπιστημίου έχει ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα εκπαίδευσης, τόνισε ότι «είναι πολύ ενδιαφέρουσες οι μεταρρυθμίσεις που προωθούνται στον τομέα της εκπαίδευσης και έπρεπε να είχαν γίνει από καιρό» ενώ πρόσθεσε ότι «η Περιφέρεια θα πρέπει να ενισχύσει τη δια βίου κατάρτιση των εκπαιδευτικών».
Αμέσως μετά η επικεφαλής του συνδυασμού «Πολίτες Μπροστά» Νιόβη Παυλίδου επισκέφθηκε τη ΔΟΥ Κατερίνης όπου υπογράμμισε ότι «με την προώθηση της χρήσης της μηχανοργάνωσης καταπολεμείται σταδιακά η γραφειοκρατία, αλλάζοντας κυριολεκτικά τη φυσιογνωμία της χώρας».
Τέλος η κα Παυλίδου έδωσε συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης όπου παρουσίασε τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Δημήτρη Μαυροειδή και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους στην περιφερειακή ενότητα Πιερίας.