Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Εξιχνιάστηκε σωρεία περιπτώσεων διαρρήξεων και κλοπών στην πόλη της Κατερίνης και στην ευρύτερη περιοχή της νότιας Πιερίας

Εξιχνιάστηκε περίπτωση κλοπής σε οικία στην Παραλία Κατερίνης Πιερίας
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 19χρονου ημεδαπού
Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, περίπτωση
κλοπής σε οικία που έλαβε χώρα περί τα τέλη του Ιανουαρίου του έτους 2014 στην Παραλία Κατερίνη.
Κατόπιν αξιοποίησης στοιχείων και πειστηρίων, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού 19 ετών, για κλοπή.
Ειδικότερα, ο 19χρονος αφού διέρρηξε την οικία ενός 38χρονου αφαίρεσε ηλεκτρονικές συσκευές και ενδύματα, συνολικής αξίας 400 ευρώ
Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.


Εξιχνιάστηκε σωρεία περιπτώσεων διαρρήξεων και κλοπών στην πόλη της Κατερίνης και στην ευρύτερη περιοχή της νότιας Πιερίας
Εξιχνιάστηκαν συνολικά 10 περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων, εκ των οποίων 6 περιπτώσεις σε οικίες, 2 περιπτώσεις σε αποθήκες, 1 περίπτωση σε τροχόσπιτο και 1 περίπτωση σε ξενοδοχείο
Συνελήφθησαν δύο άτομα ηλικίας 24 και 26 ετών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών
Οι δράστες παραβιάζοντας την είσοδο των κατοικιών ή των άλλων χώρων αφαιρούσαν εργαλεία, ηλεκτρονικές συσκευές, ηλεκτρολογικό υλικό και άλλα αντικείμενα
Κατασχέθηκε πλήθος εργαλείων, καλωδίων, μεταλλικών αντικειμένων, ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς και ένα όχημά που χρησιμοποιούταν για τις παράνομες δραστηριότητες τους
Η λεία των κλοπιμαίων ξεπερνά τις 12.000 ευρώ
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης σωρεία περιπτώσεων διαρρήξεων και κλοπών σε περιοχές της πόλης της Κατερίνης και της νότιας Πιερίας.
Εξιχνιάστηκαν συνολικά δέκα περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων στην Κατερίνη και σε περιοχές του Λιτοχώρου και της Λεπτοκαρυάς Πιερίας, εκ των οποίων έξι περιπτώσεις σε οικίες, δύο σε αποθήκες, μία σε τροχόσπιτο και μία σε ξενοδοχείο.
Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και ύστερα από συντονισμένες αστυνομικές ενέργειες, δύο ημεδαποί ηλικίας 24 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών».
Αρχικά, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών εντοπίστηκαν χθες (02.05.2014) τις πρώτες πρωινές ώρες το Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι προαναφερόμενοι και σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος βρέθηκε πλήθος αντικειμένων όπως μικροεργαλεία, καλώδια και άλλα αντικείμενα, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν και κατασχέθηκαν.
Επιπλέον, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο άνδρες ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες τεσσάρων περιπτώσεων κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της νότιας Πιερίας τις πρώτες πρωινές ώρες της 02.05.2014 αφαιρώντας διάφορα εργαλεία, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα.
Ακολούθως, από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι προαναφερόμενοι ενέχονταν σε διαρρήξεις και κλοπές κυρίως οικιών κατά το χρονικό διάστημα από 12 έως 27.04.2014. Οι δράστες παραβιάζοντας την είσοδο των κατοικιών ή των άλλων χώρων αφαιρούσαν εργαλεία, ηλεκτρονικές συσκευές, ηλεκτρολογικό υλικό και άλλα αντικείμενα, ενεργώντας από κοινού κατ’ επάγγελμα και από κερδοσκοπία.
Συνολικά εξιχνιάστηκαν οι παρακάτω περιπτώσεις:
  • Διάρρηξη στην αποθήκη ενός 52χρονου την 02.05.2014 σε περιοχή της Λεπτοκαρυάς Πιερίας, από την οποία αφαιρέθηκαν εργαλεία, καλώδια, υδραυλικά είδη και άλλα αντικείμενα, συνολικής αξίας 1.000 ευρώ.
  • Διάρρηξη στο τροχόσπιτο ενός 53χρονου την 02.05.2014 σε περιοχή της Λεπτοκαρυάς Πιερίας, από την οποία αφαιρέθηκαν εργαλεία, ηλεκτρονικές συσκευές και ηλεκτρολογικό υλικό, συνολικής αξίας 300 ευρώ.
  • Διάρρηξη σε εγκαταλειμμένο ξενοδοχείο την 02.05.2014 στη Λεπτοκαρυά Πιερίας, από την οποία αφαιρέθηκαν εργαλεία, καλώδια, ηλεκτρολογικό υλικό και διάφορα υδραυλικά είδη άγνωστης συνολικής αξίας.
  • Διάρρηξη στην αποθήκη ενός 45χρονου την 02.05.2014 στη Σκοτίνα Πιερίας, από το οποίο αφαιρέθηκαν αρχικά διάφορα εργαλεία και μία μπαταρία φορτηγού, πλην όμως οι δράστες έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή εγκαταλείποντας την προσπάθειά τους.
  • Διάρρηξη στην οικία ενός 74χρονου κατά το χρονικό διάστημα από 10.04 έως 12.04.2014 στην Πλάκα Λιτοχώρου Πιερίας, από την οποία αφαιρέθηκαν διάφορα εργαλεία και ηλεκτρολογικό υλικό, συνολικής αξίας 10.000 ευρώ.
  • Απόπειρα διάρρηξης στην οικία μίας 65χρονης κατά το χρονικό διάστημα από 26.04 έως 27.04.2014 στην Κατερίνη, από την οποία δεν αφαιρέθηκε κάτι.
  • Απόπειρα διάρρηξης στην οικία ενός 57χρονου κατά το χρονικό διάστημα από 26.04 έως 27.04.2014 στην Κατερίνη, από την οποία δεν αφαιρέθηκε κάτι.
  • Απόπειρα διάρρηξης στην οικία μίας 47χρονης κατά το χρονικό διάστημα από 26.04 έως 27.04.2014 στην Κατερίνη, από την οποία δεν αφαιρέθηκε κάτι.
  • Διάρρηξη στην οικία ενός 46χρονου την 27.04.2014 στην Κατερίνη, από την οποία αφαιρέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα χρυσαφικά, συνολικής αξίας 1.000 ευρώ.
  • Απόπειρα διάρρηξης στην οικία ενός 75χρονου την 27.04.2014 στην Κατερίνη, από την οποία δεν αφαιρέθηκε κάτι.
Στην κατοχή των συλληφθέντων και σε έρευνες στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία και άλλα τιμαλφή, τα οποία ήταν επίσης προϊόντα κλοπής.
Το προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε ως προϊόν παράνομης δραστηριότητας.
Οι έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνη, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για την πλήρη διερεύνηση της δράσης των δύο ανδρών.
Μέρος ανευρεθέντων και κατασχεθέντων αντικειμένων αποδόθηκε στους νόμιμους κατόχους τους, ενώ η έρευνα συνεχίζεται και για την ανεύρεση και των υπολοίπων κατόχων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.